Foto: Tobias BW Granberg

Han beskrivs av sportchefen Christoffer Wickman som en personlig drömvärvning, och nu är Mikael Loön, 21, presenterad av ÖSK Futsal.

Löon är fostrad i Örebro SK, och spelade förra säsongen i division 2-fotbollsklubben Nora BK. Han har tidigare tränat med ÖSK Futsal under perioder men har då valt att satsa på fotbollen, för att i år ta plats på futsalscenen på allvar. 

LÄS OCKSÅ: Så spelas Örebro Open

Det var efter att deltagit i ÖSKs försäsongsläger i Spanien som övergången till slut blev klar, och sportchef Christoffer Wickman är mycket nöjd.

– Mikael har ända sedan jag klev in som sportchef i ÖSK Futsal i fjol varit min drömvärvning, och därför känns det så klart fantastiskt att det nu är rott i hamn, säger han till ÖSK Futsals hemsida.

Även tränare Jacob Nilsson, som förövrigt spelar tillsammans med Loön i Nora BK, är tillfreds med värvningen. 

– Micke har väldigt många grundläggande egenskaper för att bli en bra futsalspelare. Han besitter en fin grundteknik, har god spelförståelse och speed. Han är också en så kallad två-vägsspelare, vilket i min mening fortfarande är mycket underskattat inom svensk futsal, säger Nilsson till egna hemsidan.

ÖSK Futsal förväntar sig en kortare inskolningsperiod för Loön, som ännu inte spelat i SFL. De passar även på att avslöja ett det nu endast återstår en pusselbit till deras lagbygge inför SFL-säsongen 2018/19.

LÄS ÄVEN: ”Smart spelare” klar för ÖSK

KOMMENTERA GÄRNA

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.