Wickmans drömvärvning klar för ÖSK Futsal

0
Foto: Tobias BW Granberg

Han beskrivs av sportchefen Christoffer Wickman som en personlig drömvärvning, och nu är Mikael Loön, 21, presenterad av ÖSK Futsal.

Löon är fostrad i Örebro SK, och spelade förra säsongen i division 2-fotbollsklubben Nora BK. Han har tidigare tränat med ÖSK Futsal under perioder men har då valt att satsa på fotbollen, för att i år ta plats på futsalscenen på allvar. 

LÄS OCKSÅ: Så spelas Örebro Open

Det var efter att deltagit i ÖSKs försäsongsläger i Spanien som övergången till slut blev klar, och sportchef Christoffer Wickman är mycket nöjd.

– Mikael har ända sedan jag klev in som sportchef i ÖSK Futsal i fjol varit min drömvärvning, och därför känns det så klart fantastiskt att det nu är rott i hamn, säger han till ÖSK Futsals hemsida.

Även tränare Jacob Nilsson, som förövrigt spelar tillsammans med Loön i Nora BK, är tillfreds med värvningen. 

– Micke har väldigt många grundläggande egenskaper för att bli en bra futsalspelare. Han besitter en fin grundteknik, har god spelförståelse och speed. Han är också en så kallad två-vägsspelare, vilket i min mening fortfarande är mycket underskattat inom svensk futsal, säger Nilsson till egna hemsidan.

ÖSK Futsal förväntar sig en kortare inskolningsperiod för Loön, som ännu inte spelat i SFL. De passar även på att avslöja ett det nu endast återstår en pusselbit till deras lagbygge inför SFL-säsongen 2018/19.

LÄS ÄVEN: ”Smart spelare” klar för ÖSK