IFK Uddevalla tappade ledning till storförlust

En förlust och en seger. Det var IFK Uddevalla Futsals facit två matcher in i Main round-deltagandet. I den första matchen föll man mot ett skickligt Pescara, och dagen efter tvålade man dit värden Apoel Nicosia.

Efter en ledig fredag var det under lördagen dags att avgöra gruppspelet med för IFK:s del en avslutande match mot segerlösa FC Mostar SG.

Motståndarlaget var också det lag som startade matchen bäst och kunde tidigt gå upp i en 2–0-ledning. Mostar, som står utan poäng i gruppen, körde redan då med jokerspel. Man spelade alltså med en extra utespelare istället för målvakt.

Det kunde i sin tur göra att IFK lyckades slå in två mål i öppet mål från egen planhalva, signerat Albert Hiseni och Kristian Legiec.

Vändningen skulle komma – och än en gång skulle Kristian Legiec skriva in sig i målprotokollet. 3–2 till Uddevalla kom efter 17 minuter av matchen.

I den andra halvleken gjorde vår svenska Champions League-representant även 4–2 och det kändes som att matchen var Uddevallas. Sedan rasade allt.

Mostar reducerade, kom ikapp och gick förbi. Till slut vann man med hela 8–4 efter att även Uddevalla spelat jokerspel. Det sista målet kom via självmål med endast sekunder kvar.

Segern för Mostar innebar att man gick om Uddevalla i tabellen, och inför den avslutande matchen i grupp 5 mellan Apoel och Pescara placerar sig IFK på sistaplatsen.

Champions League: Main round

IFK Uddevalla Futsal–FC Mostar SG 4–8 (3–2)

Målen, IFK: Kristian Legiec 2, Albert Hiseni och ett självmål

Målen, Mostar: Nermin Kahvedžić 5, Vladan Vesić, Mirko Hrkač, Dandan och ett självmål