Landslagsspelaren byter klubb: ”Blir en utmaning”

My Olofsson Hjelm har de senaste säsongerna varit en viktig kugge i IFK Göteborg som förra säsongen nådde en semifinalplats i SM. Hon har även varit en del av damlandslaget som i somras deltog i EM.

Till denna säsong så byter hon IFK mot ett annat IFK, nämligen Uddevalla. För några veckor sedan bekräftades ett intresse, vilket du kan läsa mer om här.

LÄS ÄVEN: Maravilla är redo att leda IFK Uddevalla

– Det ska bli väldigt spännande. Det blir en utmaning för mig att resa från Göteborg. Samtidigt ska det bli roligt att få spela för IFK Uddevalla, säger hon till Bohusläningen. 

Hon berättar för tidningen att hon ser fram emot att få jobba med tränaren Lalo Rojas, men det var inte givet att det skulle bli IFK Uddevalla för henne.

– Jag ringde först till Lalo (Rojas) och tackade mer eller mindre nej. Han bad mig att hålla lite på mina tankar. Jag var skeptisk till att det skulle bli långt att åka. Men de löste att jag kan samåka med Anna Kogsta från Göteborg. När det var klaffat och klart så kände jag: varför inte? Så nu kör jag på med IFK Uddevalla, avslutar hon.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img