Maravilla redo för tränarjobbet: ”IFK är klubben i mitt hjärta”

Vem som skulle träna det regerande mästarlaget IFK Uddevalla Futsal var under en period oklart. Lalo Rojas, som var tänkt huvudtränare inför säsongen, var tvungen att kasta in handduken. Mikael Alfredsson kom tillbaka – men bara under Champions League.

LÄS OCKSÅ: Maravilla tar över tränarjobbet: ”Oerhört ambitiös och engagerad”

På söndag spelar Uddevalla SFL-premiär hemma mot rivalen IFK Göteborg Futsal. Då är det med ett ”nytt” namn på bänken. Trotjänaren Hector Maravilla, som redan under en längre tid varit spelande tränare under träningstid, lägger nu skorna på hyllan och satsar helhjärtat på arbetet som huvudtränare.

– Det känns såklart väldigt bra, det är med en stor ära jag tar mig an denna uppgift. IFK är klubben i mitt hjärta, det tror jag man kunnat se på plan under mina år som spelare för klubben. Så som sagt, det känns mycket bra, säger han till Futsalmagasinet.

Hur har tankarna i ditt huvud gått sedan det här kom på tal? Vad fick dig att till slut tacka ja med tanke på att du tidigare inte varit sugen på tränarjobbet så här nära i tiden?

– Det var inget lätt beslut att ta alls men det var det rätta. Jag ville verkligen fortsätta spela och så var tanken. Tidigare har jag inte varit sugen i och med att jag inte tror på konceptet som spelande tränare, och jag var då väldigt nöjd med min roll som instruktör tillsammans med Albert Hiseni.

Han fortsätter:

– Under Uefa-veckan i Uddevalla påbörjade jag min tandläkarutbildning och har under denna tid förstått att jag inte kommer att klara av att fortsätta vara spelare i IFK då det är väldigt krävande samtidigt som utbildningen är väldigt krävande. Jag har alltid ställt höga krav på mig själv som spelare och det måste man ha i IFK. Jag lovade mig själv att när den dagen jag kände att jag inte längre kunde ge 100 procent för laget kom så skulle den dagen innebära mitt slut som spelare och så har det nu blivit.

LÄS OCKSÅ: Stor besvikelse i IFK efter CL: ”En katastrof”

Champions League är färdigspelat för i år. På söndag är det återigen dags för SFL-futsal med siktet inställt på att försvara sitt SM-guld.

– Den kommande säsongen kommer att bli väldigt rolig. Vi har 26 matcher att spela, helt underbart. Det kommer att gå bra för oss, väldigt bra. Det är jag ganska så säker på, avslutar Maravilla.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img