Storseger för Hammarby i premiären mot Linköping

På lördagseftermiddagen ställdes KFUM Linköping mot Hammarby IF i den första omgången i SFL. Publiken som hade hittat till Sporthall skulle få uppleva en chanstät inledning där hemmalaget bland annat hade en träff i virket. 

Det är också dem som är det piggare laget i den första halvlek med flera chanser som ställer Poja i målet på prov. Hammarby tar sedan en timeout som ger resultat och ledning efter att Arvidsson hittat nätet. Kort därefter utökar Rakez ledningen, och Linköping tar i sin tur en timeout. 

Linköping kommer återigen in i matchen men lyckas inte få in reduceringen inför pausen.

LÄS ÄVEN: Linköping drömmer om guld

Den andra halvleken inleder Linköping lika piggt som i den första, där ett försvarade Hammarby tvingas slå bort bollen. Trots detta så är det Hammarby som gör nästa mål.

Resultatet blev tillslut 5-0 till gästerna och Linköping fick erfara att med lite flyt så hade utgången sett annorlunda ut. Matchens många virkträffar och ineffektivitet blev för dyrbart för östgötarna, samtidigt som Hammarby visade att futsal är en psykologisk sport. 

Matchfakta

SFL

KFUM Linköping – Hammarby IF 0-5 (0-2)

Målen, Hammarby: Fredrik Arvidsson, Josef Rakez, Sebastian Holmquist 2, Michel Basberber

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img