INFÖR SÄSONGEN: KFUM Linköping: ”Drömmen är att vinna SFL”

Efter att ha räddat kontraktet i sista omgången förra säsongen är KFUM Linköping redo att studsa tillbaka. Målet är att etablera sig i SFL, men visionen är större än så.
– Drömmen är att vinna SFL, säger tränaren Kim Gama.

Futsalmagasinet ringde upp KFUM Linköpings tränare Kim Gama för att stämma av inför stundande säsong.

Hur är läget i truppen?

– Det ser bra ut. Många som har tränat sen början av augusti. Sen har vi några som har kommit in lite senare. Vi har försökt att få in de nya killarna i de taktiska bitarna och allting så fort som möjligt. Alla verkar ha kommit in ganska fort i både truppen och det spelmässiga. Alla är taggade och vi ser framemot premiären mot Hammarby på hemmaplan.

LÄS MER: Läs alla våra inför säsongen-reportage här

Hur har er försäsong varit?

– Vi har kört ganska länge med en del av truppen. Vi spelade vår första träningsmatch nu i lördags borta mot Örebro FC. Det blev förlust med 3-2, men det var en väldigt jämn match. Välspelad av två lag som vill spela fin futsal och hitta ytorna. Den insatsen var vi nöjda med och nu gäller det att vara redo i premiären mot Hammarby.

Finns det något du tycker hade kunnat känts bättre inför säsongen?

– Det är just det med matchtempot. Man hade velat ha lite mer träningsmatcher innan man kommer igång. Så blev det inte eftersom det är många som fortfarande spelar fotboll och har kommit in i truppen sent. Vi har haft en hel del skavanker under de här två månaderna också. Det är mest matchtempot och att vi hade kunnat få några extra träningsmatcher. Nu är det mindre än en vecka till premiären så nu gör vi det bästa av det, går ut och kör och visar att vi är fit for fight.

Det blev en dramatisk avslutning på förra säsongen för er, hur är målsättningen inför denna?

– Ja det var väldigt kul förra säsongen. Det var jättetajt in till sista matchen. Till slut var vi en poäng ifrån slutspel, så det kändes extra roligt. Vår målsättning har alltid varit att etablera oss i SFL som futsallag, förening och organisation. Vi kommer att fortsätta i år med att försöka etablera oss. Sen vill man alltid vinna. Drömmen är att vinna SFL. Vi har tålamod, vi jobbar hårt och vet att allt har sin tid.

LÄS ÄVEN: Borås AIK segrade i premiären mot Torslanda

Hur ser du på att det blivit en rak SFL-serie i år istället för slutspel?

– Det är jättespännande, jag tycker att det är väldigt kul. Både för futsalen och själva futsalen i Sverige. Det känns att det är ett lyft, och det kommer att bli väldigt roliga matcher att möta IFK Uddevalla, IFK Göteborg och alla de andra.

Hur tänker ni angående att till denna säsong är det tre lag som åker ur, men endast ett lag som går upp?

– Det har vi inte funderat så mycket över, faktiskt. Vi vill göra vårt jobb för att hålla oss där uppe. Jobba hårt för att helst slippa tänka på den biten alls. Vi vet att det kommer bli tajt. Det kommer bli svårt för de lag som kommer upp ifrån division 1, men så är det. Man får jobba hårt och försöka att undvika den sitsen.

Föredrar ni en serie med tolv eller 14 lag?

– Just nu har det varit så mycket fokus på laget och hur vi utvecklat vår futsal, den taktiska biten och våra evenemang och arrangemang till matcherna, så det har vi inte funderat så mycket på än. Allt fokus ligger på truppen och det taktiska så att vi är samspelta och redo för premiären.

Till sist, är det något speciellt nyförvärv du vill varna för?

– Jag tror att vår starkaste sida kommer vara hela truppen. Vi kommer att spela som en enhet, där alla kommer ge 100 procent och spela med hjärtat. Vi vill bjuda vår publik på fin futsal och att visa att alla ger allt hela tiden.

KFUM Linköping spelar sin premiär hemma i Linköpings Sporthall mot Hammarby IF FF på lördag (13/10) klockan 16:00.

KFUM Linköping 2018/2019

Huvudtränare: Kim Gama

Hemmaplan: Linköpings sporthall

Nyförvärv: Mammad Amiry, Quico Vidal Diego, Rojman Ismail, Mohammad Sadeq och Adin Pehilj

Spelarförluster: Matheus Garcia, Younis Qaderi och Denis Gerzic

Fjolårsplacering: Femma i Svenska Futsalligan Norra (inget slutspel)

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img