IFK Uddevalla presenterar trio

IFK Uddevalla Futsals damlag gör sig redo för RFL Södra Götaland och det med rejäl upprustning i truppen. Laget har den senaste tiden värvat flitigt där landslagsspelaren My Olofsson Hjelm får ses det starkaste tillskottet.

Tre andra spelare som nyligen har presenterats är målvakten Anna Kogsta, Irvina Bajramovic och Stina Österberg.

Anna är som efternamnet avslöjar syster till landslagsspelaren Linnéa Kogsta som spelar i Uddevalla. Anna hämtas in från IFK Björkö.

– Hon är orädd, reaktionssnabb, läser spelet bra och är väldigt duktig på att styra sina medspelare. Vi är väldigt glada att få in henne. Vi blev väldigt intresserade av henne ifjol när hon gjorde en fantastisk match när vi mötte Björkö borta, är tränaren Lalo Rojas ord om henne.

LÄS ÄVEN: Första nyförvärvet klar för IFK Uddevalla

Det andra spelaren är Irvina Bajramovic som har allsvensk rutin med Kopparberg/Göteborg. Denna säsong blev det spel i division 1 där hon med sitt IK Rössö aspirerar mot Elitettan.

Rojas beskriver det meriterande nyförvärvet:

– Hon är energisk, stark, jobbig att möta. Hon har inte spelat futsal, men kommer lära sig sporten väldigt fort. Hon har bra högerdoja, fantastiskt skott.

Nyförvärv nummer tre är Stina Österberg. Känns efternamnet bekant? Hon är nämligen lillasyster till Hanna Österberg som redan återfinns i laget. Stina tränade med laget redan förra säsongen och har nu beslutat för att ge futsalen en chans.

– Stina är en ung spelare och med tid och träning kan det bli en spännande spelare att följa. Hon är stark i kroppen, duktig på att ta in bollar, bra teknik och kan använda båda fötterna, säger tränaren Lalo Rojas till Uddevallas hemsida.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img