Speltips: SFL omgång 2

Tyvärr hanns inte mina speltips inför den första omgången av SFL skrivas ned här på sajten, och därför kör vi igång med den här säsongens speltips först den här veckan.

Till den första omgången placerade jag två stycken spel. En ”säker” lapp med färre matcher till ett mindre odds och något högre insats, och sedan en lite mer ”chansaktig” där oddsen höjs lite. Där lägger jag en mindre insats.

Båda mina spel från omgång 1 satt fint, om än att det blev lite nervöst i några jämna matcher. 

Nu hoppas vi att den sviten står sig längre än en omgång, och jag kommer här nedan visa hur jag spelat den här omgången. Tanken är att det blir ett återkommande inlägg inför varje omgång. Hoppas ni följer!

Spela på matcherna här!

Speltips SFL omgång 2:

Spel 1:

Örebro SK Futsal – Torslanda IK Futsal: Under 9.5 mål

Strängnäs FC – IFK Uddevalla Futsal: Över 8.5 mål

Totalt odds: 3,38

Motivering: Den här veckan tyckte jag det var svårt att hitta något solklart spel till ett relativt bra odds. Den här dubbeln blir således inte ett ”säkert” spel som tanken är att ett av mina spel kommer vara varje vecka. 

ÖSK föll med 1-0 i premiären borta mot ett starkt Nacka och visade direkt att man ska bli att räkna med i år. Man verkar ha fått bra koll på defensiven med Honken vid rodret. Även Torslanda var starka bakåt i premiären mot ett Borås som är känt för att göra mål. I det här mötet tror jag på få mål, åtminstone maximalt nio stycken.

Strängnäs föll stort och mötte SM-tvåan Örebro FC i premiären. Nykomlingen kan få det tufft i år, även om möjligheterna till ett nytt kontrakt finns. Men mot topplagen ska de inte ha en suck, och jag tror på överkörning i Thomas Arena. Ser även att Strängnäs skulle kunna pytsa in ett par bollar och spelar därför att det görs totalt minst nio mål.

Spel 2:

Hammarby – Nacka Juniors: 2

IFK Göteborg – Skoftebyn: 2

Halmstads BK – Djurgården: 2

Totalt odds: 6,16

Motivering: Det här blir den lapp med lite högre odds, som också kanske läggs mer på chans. Nacka Juniors har ett riktigt starkt lag, och ett Hammarby fullt av självförtroende på hemmaplan kommer inte bli lätta att slå. Men jag tror ändå på en bortaseger för ett Nacka som ska ligga i toppen i år.

Göteborg gjorde absolut inte bort sig i premiären borta mot Uddevalla. Men det fanns inte heller någonting som pekade på att de hade chans i matchen – förutom faktumet att de höll defensiven relativt bra. Blåvitt saknar väldigt mycket spets framåt, och den finns i Mathias Etéus som ännu inte gjort sin återkomst. Just nu saknas udden för att vinna toppmatcher.

HBK spelade jämnt borta mot Skoftebyn i sin premiär och hade chans på poäng, men rutinerade Skoftebyn kunde hålla. Djurgården kommer till mötet i Halmstad med stort självförtroende och vetskapen om att de är bra framåt. Därför tror jag på en bortaseger här för blåränderna.

Spela på matcherna här!

Lycka till!

David Gerd
Chefredaktör Futsalmagasinet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img