ÖFC upp i serieledning efter ny seger

På onsdagskvällen spelades den sista matchen i omgång 2 i SFL, där Norrköping FK tog emot ett målglatt Örebro FC hemma i Mässhallen. Norrköping som hade en dystrare seriepremiär än sina kollegor ville nu ta revansch på sig själva.

Publiken som hade tagit sig till Mäshallen fick se ett bortalag som inledde piggt och ställde Gholami på prov flera gånger i mål. Berisha skulle sedan spräcka sin målnolla nä han gav Örebro ledningen i matchen. 

Hemmalaget försökte flera gånger att hota med omställningar men har svårt att göra något vettigt utifrån det. De har också svårt att hantera Örebros press, men efter halva halvleken kvitterar Roxström. 

Örebro replikerar med en stolpträff direkt efter kvitteringen. Lindqvist skulle sedan ge Örebro en ny ledning. 

Med en minut kvar till paus skulle Roxström få en långstraff som dock inte gick hela vägen, utan Örebro kan hålla sin ledning tiden ut i en halvlek där de har varit det bättre laget.

LÄS ÄVEN: IFK Göteborg får nytt matchställ

Inledningen av den andra halvleken skulle präglas av många chanser för bägge lagen, vilket borde tillfredsställa publiken i Mässhallen. Örebro är dock det lag som är vassare med ett bollförande spel och vassa omställningar. 

Hemmalaget tar med några minuter in en joker för att jaga kvittering, men lyckas inte förvalta övertaget. De drar istället på sig en sjätte foul och Coralic kan avgöra matchen med sju sekunder kvar.

Matchfakta

SFL

Norrköping FK–Örebro FC 1–3 (1–2)

Målen, Norrköping: Johan Roxström

Målen, Örebro: Senad Berisha, Viktor Lindqvist, Anel Coralic 

LÄS ÄVEN: Oraklet hissar och dissar i sitt senaste blogginlägg

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img