Svärtinge tog fin skalp i seriepremiären

På söndagskvällen hade RFL Östra Götaland seriepremiär och serien inledde med förra säsongens serietrea Norrköping FK som tog emot jumbon Svärtinge SK, som dock avslutade förra säsongen med flera segrar.

Publiken som hade tagit sig till Mässhallen fick se en böljande första halvlek där chanserna och omställningar avlöste varandra. Man kunde ana premiärnerver bland de två lagen.

Trots många chanser från bägge hållen så skulle det dröja 17 minuter innan Svärtinge kunde ta ledning. Detta mål gav en skön effekt på laget som därefter gjorde tre mål till innan paus.

LÄS ÄVEN: RFL Östra Götaland

I den andra halvleken skulle Svärtinges lycka fortsätta, detta efter att Norén gjort sitt tredje mål för kvällen.

Detta var Svärtinges kväll där de till slut vann med 7-2. Segern gör att de går upp på en andraplats i tabellen efter första omgången. Insatsen signalerar till konkurrenterna att de blir att räkna med denna säsong.