INFÖR SÄSONGEN: RFL Östra Götaland

0
Foto: Krister Melin

Imorgon drar en ny säsong av damernas Regionala Futsal Liga igång. Falcao FC är regerande mästarinnor och damlandslagets framgångar i EM har gett ringar på det svenska futsalvattnet. Futsalmagasinet har gått genom de olika damserierna och tittat på vilka lag som kommer att finnas i respektive serie.

I denna del har vi nått Östgötaslätten som denna säsong har fått finbesök från huvudstaden.

Östra Götaland var en av förra säsongens jämnaste serie i RFL där varje lag hade potential till att sno poäng från varandra och någon given etta fanns inte på förhand. Till slut blev det Vetlanda United IF som tog hem seriesegern, men fick respass från SM-slutspelet efter att ha blivit utklassad av Falcao FC.

Nu gör Falcao FC entré i serien som förutom Botkyrkaklubben endast består av Östgötalag, och de gör detta som den naturliga favoriten. De är regerande Svenska mästarinnor och har endast inkasserat två förluster på de två senaste säsongerna, bägge gångerna mot Lindahl FF. 

I laget återfinns många spelare som har spelat i blågul, och bland de främsta finns bland annat spelare som Daniela Chamoun och Nazanin Vaseghpanah. 

Kenty Linköping debuterade förra säsongen i RFL som slutade med en andraplats. De unga tjejerna i laget visade upp en spirituell futsal på planen med potential som lovar gott inför framtiden.

Föreningen har även anmält Kenty FC till serien, detta lag var anmäld till serien redan förra säsong men utgick inför premiären.

Norrköping FK:s fjolårssäsong var upp och ner. De öppnade serien bra men föll sedan in i en svacka som var svår att ta sig ur. Säsongen slutade trots detta med en tredjeplats och räkna med att landslagsrutinerade duon Maja Lundman och Vera Fridh har revansch i huvudet.

KFUM Linköping som slutade fyra debuterade förra säsongen och de gjorde det med stil. I hemmapremiären mot Kenty så hade 100 åskådare letat sig till Linköpings Sporthall. Blir det fler i år? Ilhan Pepeljaks trupp visade under säsongen att det fanns något intressant att bygga vidare på.

Svärtinge SK från den lilla bygden mellan Norrköping och Finspång, hade en tuff debutsäsong där matcherna vanligtvis slutade med en förlust i kolumnen.

Ju längre säsongen gick så blev tjejerna mer varma i kläderna och det märktes i resultatet. Poängen började trilla in och jumbon fick avsluta serien med nio poäng, tre poäng upp till nästjumbon.

Fakta: RFL Östra Götaland

Regerande mästare: Vetlanda United IF
Deltagande lag: Falcao FC, Kenty FC, KFUM Linköping, Linköping Kenty DFF, Norrköping FK och Svärtinge SK

Nya lag: Falcao FC och Kenty FC
Lag som lämnar: Vetlanda United IF och BK Zeros

Premiäromgången

18.00: Norrköping FK-Svärtinge SK
18.30: Linköping Kenty DFF-Falcao FC
20.00: Kenty FC-KFUM Linköping

Premiäromgången spelas den 28 oktober.