Legiec på spelhumör när Sverige segrade

Det svenska herrlandslaget fortsätter sin resa runt i de svenska hallarna i jakten på att hitta formen inför det kommande VM-kvalet. Under måndagen var det dags för det första av två möten med Nederländerna

Redan efter en minut fick Robin Armandt hämta ut bollen ur eget nät när Emilio Rossi slarvade nära eget mål. Det utnyttjade Nederländerna på allra bästa sätt och rullade enkelt in ledningsmålet.

Kristian Legiec skulle dock i vanlig ordning skriva in sig i målprotokollet några minuter senare när han på en vacker volley dundrade in 1–1.

Sverige skulle också vända matchen genom Nima Kadivar i mitten av den första halvleken. Sedan skulle Legiec än en gång visa hög klass när han bröt fram på kontring och skickade upp bollen i nättaket.

Robin Armandt knep en tiometersstraff kort där efter och Sverige gick till pausvila med en 3–1-ledning.

Drygt fyra minuter in i den andra halvleken skulle Blågult mäkta med att utöka sin ledning till 4–1 genom Albert Hiseni.

Sverige lyckades därefter behålla den ledningen matchen igenom, och bakåt blev det inga fler mål för de orangeklädda spelarna i Nederländerna. Ett skönt besked för Sverige, som alltså vann matchen med 4–1.

Matchfakta

Träningslandskamp

Sverige–Nederländerna 4–1 (3–1)

Målen, Sverige: Kristian Legiec 2, Nima Kadivar, Albert Hiseni

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img