Mästarinnorna visade sin styrka – tvåsiffrigt mot Kenty

På söndagskvällen besökte de regerande svenska mästarinnorna Falcao FC Linköping för en match mot Linköping Kenty. Falcao hade inte förlorat en enda match under förra säsongen i RFL och SM.

Tränaren Luciano Lorca hade ingen anledning till att känna någon oro för att denna svit skulle brytas.

LÄS ÄVEN: Svärtinge SK upp på en andra plats efter storsegern

Han fick se sina landslagsspelare ta tag i taktpinnen direkt och efter halva halvleken stod det 4-0 till mästarinnorna som kunde gå till paus med 12-0. I den andra halvleken skulle det bli ytterligen 10 mål i protokollet.

Segern innebär att laget inte bara går upp i ledning i serien, utan de är också RFL:s målfarligaste lag, efter blott en omgång.

RFL Östra Götaland

Linköping Kenty – Falcao FC 0-22(0-12)

Målen, Falcao: Elin Sköld 5, Susan Varli 5, Naanin Vaseghpanah 4, Diala Elia 4, Amanda Alfredsson, Sarah Fredriksson, Maria Poli, Sibel Göker