Nederländerna tog revansch på Sverige

0
Fehim Smajlovic. Foto: KGZ Fougstedt/Bildbyrån

Sverige öppnade lägret, innehållande dubbla landskamper mot Nederländerna, på allra bästa sätt. I Enköping tvålade man dit sitt högre rankade motstånd med klara 4–1 efter bland annat två mål av Kristian Legiec.

Under tisdagskvällen var det dags för retur, och den här gången i Uppsala. I det här mötet var det precis som under den första matchen gästande Nederländerna som öppnade målskyttet. 

Men istället för en svensk kvittering kom 0–2. Robin Armandt i Sveriges mål, som i övrigt stod för en stark första halvlek, fick tillsammans med sina lagkamrater gå till pausvila med ett tufft underläge.

LÄS OCKSÅ: Petrit Zhubi föll ihop under träningen

Kristian Legiec skulle dock ta Blågult tillbaka in i matchen när han satte dit 2–1 och Sverige ägnade stora delar av den andra halvleken till att träna på jokerspel.

Nederländerna kunde dock gå upp till 3–1 innan Albert Hiseni gav matchen nytt liv. Men slarv i svenskt försvar i slutet av matchen gav istället gästerna en chans att punktera matchen. En chans som togs och slutresultatet 4–2 fastställdes.

– Vi kommer inte riktigt upp i samma press som vi gjorde i den första matchen. Men vi är överlag väldigt nöjda med våra insatser i de här två matcherna och med lägret som helhet, sa Fredrik Johnson i intervju med C More efter matchen.

Därmed var det lägret över, och nu återvänder majoriteten av spelarna till SFL-spel.

Matchfakta

Träningslandskamp

Sverige–Nederländerna 2–4 (0–2)

Målen, Sverige: Kristian Legiec, Albert Hiseni