Moussa med hattrick när Uddevalla tvålade dit Norrköping

Toppen mot botten. Det var detta som var narrativet när de regerande mätarna IFK Uddevalla Futsal tog emot Norrköping FK hemma i Agnebergshallen i SFL:s tredje omgång.

Helt väntat så skulle hemmalaget styra spelet mot ett försvarande Norrköping, men det är gästerna som chockar med att ta ledningen. Detta efter ett utkast från målvakt som skarvas av Elmir Bajraktarevic.

Matchbilden fortsätter dock i samma anda där Norrköping trycks ner och tvingas försvara sig. Uddevalla har flera chanser till kvittering, och till slut får de utdelning efter att Robert Bagger hittat nätet.

Några minuter senare kulle de ta ledningen efter ett fint skott utifrån av Bilal Moussa. De kan sedan gå till paus med 3-1.

LÄS ÄVEN: Örebro straffade Torslanda

Tidigt i andra halvlek utökar Moussa Uddevallas ledning. Norrköping försöker att flytta upp spelarna på planen och får till några chanser.

Legiec kan sex minuter in i halvleken sno bollen i en press och sedan överlista Gholami i målet till publikens glädje. Norrköping försöker sedan sig på ett jokerspel som resulterar i två mål bakåt i en match som Uddevalla till slut vinner med 7-3. Bland annat stod Uddevalla-målvakten Viktor Jansson för ett av målen.

IFK Uddevalla – Norrköping FK 7–3 (3–1)

Målen, Uddevalla: Bilal Moussa 3, Kristian Legiec 2 Robert Bagger, Viktor Jansson,

Målen, Norköping: Elmir Bajraktarevic 2, Ahmad Samiz