Målkavalkad(er) avgjorde för Torslanda – Edvardsen med hattrick

Kanske var det SFL-säsongen hittills målrikaste första halvlek publiken i Torslandahallen under lördagsförmiddagen fick bevittna när Torslanda tog emot Strängnäs. Det var svängigt värre och totalt gjordes nio mål under de första 20 minuterna.

Hemmalagets Victor Edvardsen, som skulle visa sig vara på rejält målhumör, öppnade målskyttet i matchen efter två minuter.

Sedan var nätrasslet på standby inför den sjuka avslutningen av halvleken. Med nio minuter kvar kom Strängnäs kvittering, och därefter vändning. De gick upp i en 3–1-ledning innan det var Torslandas tur att komma ikapp och gå om till 4–3.

Sebastian Nygårds fixade en ny kvittering, men med bara sekunder kvar av halvleken tryckte Victor Edvardsen dit sitt tredje för matchen och spikade halvtidsresultatet till 5–4.

Strängnäs hade tvingats göra ett målvaktsbyte under den första halvleken när Richard Larsson fick en rejäl smäll mot ansiktet. Larsson var dock tillbaka på banan i den andra halvleken.

Ledningen som Torslanda hade tagit till den andra halvleken vägrade de därefter att släppa. Tre raka mål på lika många minuter i början av den andra halvleken avgjorde det här mötet. Torslanda kunde till slut vinna matchen med 9–5.

Torslanda IK Futsal–Strängnäs FC 9–5 (5–4)

Målen, Tik: Victor Edvardsen 3, Bita Bångens, Carl-Oscar Korenado, William Lännholm, Andreas Haglund, Patrik Falk, Erik Johannessen

Målen, SFC: Semir Jasarevic, Ahmed Ibrahim Mustafa, Henok Berhane, Sebastian Nygårds, Adnan Cirak