ÖFC befäster serieledningen – fjärde raka segern

Örebro Futsal Club fortsätter att vinna. Under söndagskvällen kom lagets fjärde raka seger på lika många försök när man hemmaslog nykomlingen Halmstads BK i en jämn kamp.

I den första halvleken visade gästerna från Halmstad alldeles för stor respekt för hemmalaget Örebro FC. Man lyckades stå emot hemmalagets presspel under de första fem minuterna, men sedan tog Örebro FC över mer och mer och skapade väldigt mycket.

Hemmalaget bjöd på flera bra kombinationer och man visade att man var väldigt tekniskt skickliga. Men bortalaget Halmstad hade kontringslägen.
Det var så gjorde man gjorde sina mål i den första halvleken. Hemmalaget gick till halvtidsvila med en 4–2-ledning.

I den andra halvlek halvleken så steppade bortalaget Halmstad upp rejält och satte högre press, och var aggressiva i sitt försvarsspel. Man skapade flera lägen och det hade inte varit oförtjänt om de fått in ett mål.

LÄS ÄVEN: Mathias Etéus öppnar för comeback med Blåvitt

Istället gör Örebro FC 5–2 med cirka åtta minuter kvar. Halmstad lyckas reducera två gånger om till 5–3 och sedan till 5–4 med 30 sekunder kvar av matchen men man kommer inte närmare än så.

Örebro Futsal Club–Halmstads BK 5–4 (4–2)

Målen, ÖFC: Basel Gorgis, Anel Coralic, Ahmad Fawaz, Adilson Pereira Barbosa, Tobias Boström

Målen, HBK: Patrik Andersson, Kosovar Sulejmani, Daniel Radovanovic, Besart Zeqiri