Etéus gjorde comeback mot Borås – öppnar för fortsättning

När IFK Göteborg Futsal under fredagskvällen reste till Borås för match i SFL fanns ett välkänt namn med i truppen. Mathias Etéus, som var bärande i Blåvitt i fjol, gjorde säsongsdebut. 

Etéus visade direkt vilken kvalité han besitter och stod för båda lagets mål.

Men ännu är det inte klart om det blir någon fortsättning för Etéus, som inför säsongen tvekade och letade suget efter futsalen.

– Jag tappade suget ganska direkt efter förra säsongen och har inte riktigt hittat tillbaka, sa han i intervju med Futsalmagasinet då.

Borås-matchen verkar dock ha gett ringar i vattnet, och Etéus bekräftar att det finns någonting som drar honom tillbaka till futsalen. Men ännu är framtiden oviss.

LÄS OCKSÅ: Ostojic sänkte Skoftbeyn med sitt hattrick

– Jag blev sugen efter att ha sett första landskampen mot Holland, sen spelade jag i fredags och så ville jag spela idag igen (mot Hammarby). Så någonting finns ju där ändå, säger han.

I söndagskvällens match mot Bajen finns han dock inte med i truppen, och Blåvitts tränare Mattias Rölling-Hallongren förklarar beslutet.

– Etéus har tränat lite grann och kommer sakta men säkert in i det.  Han kommer in och gör skillnad direkt målmässigt vilket var kul att se. Han behöver komma in i det mer men kommer helt klart vara en stor tillgång. Säsongen är lång och andra har tränat på väldigt bra och förtjänar också speltid.

Men att Mathias Etéus tar plats på planen i fler SFL-matcher i år för IFK Göteborg är därmed inte högst otroligt.

IFK Göteborg Futsal tar emot Hammarby under söndagskvällen. Matchen spelas i Prioritet Serneke Arena och startar 17.00.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img