Armandt hyllar skadade kollegan efter övergången: ”Viktig för svensk futsal”

0
Foto: David Gerd

Under måndagen presenterades Robin Armandt för IFK Uddevalla Futsal – trots att han nyligen kritade på för det danska högstaligalaget Köpenhamn Futsal.

I en intervju med Futsalmagasinet berättar han mer om beslutet, och att det kittlade lite extra när regerande mästaren hörde av sig.

Bakgrunden till övergången är att Uddevallas landslagsmålvakt Marcus Gerd kommer bli borta under en period på grund av en ryggskada, och då agerade klubben och plockade in landslagskollegan Armandt.

Armandt är glad över att vara i klubben, och hoppas att det ger effekt kring att målvaktskollegan Gerd tar den tid som behövs för att komma tillbaka starkare.

– Det här blev väl framför allt aktuellt för att Marcus Gerd har skadat ryggen och klubben och han själv inte riktigt vet vad som händer med det den närmaste tiden. Och det är viktigt att verkligen ta det lugnt med en sådan skada och ge det den tiden som behövs, säger Armandt.

– Han är fortfarande ung och det är viktigt att ta det på allvar och se till att allt blir bra.

Han avslutar med att hylla den nyblivna klubbkompisen:

– Jag hoppas på att Gerd kommer tillbaka starkare än någonsin. Det är viktigt för Uddevalla, honom själv och för svensk futsal. Det är en fantastisk målvakt som har åldern med sig. Bara att kämpa på och komma tillbaka ännu starkare.