Armandt bytte dansk seriepremiär mot SFL-återkomst: ”Det kittlade i magen”

Robin Armandt lämnade Malmö City som efter fjolåret degraderades till division 1 efter ett antal säsonger i SFL. Ny klubbadress blev danska huvudstadslaget Köpenhamn Futsal.

Sedan påskriften tidigare i höst har landslagsmålvakten tränat på för fullt och laddat inför seriepremiären som kommer till helgen. Men under måndagen stod det klart att det inte blir något spel i den danska högstaligan, istället blir det spel i SFL med regerande svenska mästaren IFK Uddevalla Futsal

– Det här blev väl framför allt aktuellt för att Marcus Gerd har skadat ryggen och klubben och han själv inte riktigt vet vad som händer med det den närmaste tiden. Och det är viktigt att verkligen ta det lugnt med sådan skada och ge det den tiden som behövs, säger Armandt till Futsalmagasinet.

LÄS OCKSÅ: Tränaren om skillnaden i SFL: ”Straffas hårdare här”

Hur gick tankarna när kontakten togs med dig?

– Det kändes såklart smickrande, det är ändå Sveriges bästa klubb. Det kittlade i magen, det är inget att sticka under stolen med. I samband med att de hörde av sig förde jag en dialog med min danska tränare om situationen. Han hade inget emot det och sa att han hade gjort samma sak, säger den nyblivne 32-åringen.

Hur ser avtalet ut?

– Vi börjar med att köra säsongen ut, och så får vi se vad som händer med Gerd, när han kommer tillbaka. En anledning att jag är här är även för att hjälpa Gerd med att finnas där så länge. Och så länge klubben behöver mig finns jag där.

LÄS ÄVEN: Armandt om avgörande beslutet att välja danska ligan

Att det tidigare i höst blev den danska ligan istället för den satsande högstaligan i Sverige berodde på avståndet till närmsta klubb. Till Köpenhamns träningar tog det endast 20 minuter. Nu återkommer bekymret med pendling för målvakten.

– Såklart blir det svårt att få ihop med många träningar, och jag kommer bli försedd med träningar på hemmaplan. Sedan är det just nu sagt att jag kommer komma upp dagen innan och träna med laget och sedan följa med laget på matchen dagen.

Hur känns det att det inte blir spel i danska ligan nu?

– Det är lite blandade känslor. Jag har ju gått och laddat för en dansk seriepremiär, så man fick ställa om ordentligt. Men samtidigt ska det bli jättespännande med allt nytt som hänt i SFL, säger Armandt som hoppas kunna bidra med sin erfarenhet:

– Absolut, jag tror jag kan bidra med mycket som spelarna redan besitter, men nu får de in en till som har det vilket alltid är bra. 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img