SÄSONGEN 18/19: Division 1 Södra Götaland

Denna säsong har Svenska Futsalligans två serier slagits ihop till en rak serie på 14 lag, men redan till nästa år kommer serien att krympas till 12 lag. Futsalmagasinet har gått genom serien under SFL och tittat på vilka lag som kommer att delta i respektive serie.

I denna artikel går vi genom division 1 Södra Götaland.

FC Rosengård var kanske det laget som var mest hypade förra säsongen, och det var kanske inte så konstigt. Malmölaget hade startat sin försäsong innan sommaren, och när matchspelandet kom så presterade de bra såväl i Örebro Open Futsal Cup som i en träningsmatch mot svenska mästarna.

Trots detta så lyckades de inte komma upp i nivå och blev endast trea i serien. Inför detta år får de klara sig utan Erkin Hamadovic som har gått till Halmstad BK, men räkna med att laget känner revanschlust.

Ett av de tre nya lag i år är förre SFL-laget GAIS Futsal som som de senaste åren har pendlat mellan division 1 och högstaligan. Trots att laget lämnade SFL så har många av spelarna från förra säsongens trupp varit heta på marknaden.

Jihad Nashabat, Patrik Falk, Fredrik Rumin och Haidar Bejan är några spelare som har lämnat för andra SFL-klubbar, så tränaren Lasse Bernhardsson får en utmaning med att få ihop ett slagkraftigt lag under vintern.

FC Frölunda kom sist i serien förra säsongen men får behålla sin plats och de gör det med stor revansch i sinnet. Förre Blåvitt-tränaren Guillermo Sotorrio har återvänt till Frölunda som hoppas kunna få ett lyft av spanjorens kunskapsbank. Laget har matchats flitigt under försäsongen med matcher mot Borås AIK, IFK Göteborg och Halmstad BK.

Övriga lag i serien är förra säsongens tvåa FC Paratodos, Geesguud UF samt nykomlingarna Fässbergs IF och FC Real Internacional.

LÄS ÄVEN: Division 1 Södra Svealand

Fakta: Division 1 Södra Götaland

Regerande mästare: Halmstad BK
Deltagande lag: FC Frölunda, FC Paratodos, FC Real Internacional, FC Rosengård, Fässbergs IF, GAIS Futsal och Geesguud UF

Nya lag: Fässbergs IF, GAIS Futsal och FC Real Internacional

Lag som lämnar: Halmstad BK

Premiäromgången

Fässbergs IF – Geesguud UF 2-4
FC Rosengård – GAIS Futsal 8-3
FC Real Internacional – FC Frölunda 2-6

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img