SÄSONGEN 18/19: Division 1 Södra Svealand

Denna säsong har Svenska Futsalligans två serier slagits ihop till en rak serie på 14 lag, men redan till nästa år kommer serien att krympas till 12 lag. Futsalmagasinet har gått genom divisionen under SFL och tittat på vilka lag som kommer att delta i respektive serie.

Division 1 Södra Svealand kommer denna säsong att få de före detta svenska mästarna Falcao FC i serien, dock var det många år sedan Falcao fick lyfta den pokalen och glansdagarna är borta sedan några år tillbaka.

Samma sak med profilerna som de sista åren har valt andra lag, men räkna inte bort Falcao för det. I takt med att stjärnorna har valt andra SFL-klubbar så har Falcao de senaste åren dragit ner på ålderssnittet i truppen, så oavsett serieplacering så finns framtiden i Botkyrka.

Deras främsta konkurrent till seriesegern förväntas bli IFK Aspudden-Tellus som bara var en poäng efter förra årets serievinnare Strängnäs FC. Laget var dessutom målfarligast i serien med 80 gjorda mål.

Förutom Aspudden så är även IFK Nyköping de ända lagen som är kvar i serien från förra säsongen som slutade på den näst sista platsen.

En av de tre nykomlingarna är Malmbäcks IF från Nässjö. Detta lag vann Division 2 norra samt kvalet till ettan.

Dem får också sällskap av Linköpingslaget Kenty FC som fick en friplats i serien efter att ha slutat tvåa i division 2 samt missat avancemang i kvalet.

Sista laget ut är FC Brandbergen som vann division 2 i Stockholm. I kvalet skulle Elastico FC vara för svåra men liksom Kenty så blir det spel i ettan trots detta.

LÄS ÄVEN: Division 1 Norra Götaland

Fakta: Division 1 Södra Svealand

Regerande mästare: Strängnäs FC
Deltagande lag: Falcao FC, FC Brandbergen, IFK Aspudden-Tellus, IFK Nyköping, Kenty FC och Malmbäcks IF

Nya lag: Falcao FC, FC Brandbergen, Kenty FC och Malmbäcks IF

Lag som lämnar: Söder Futsal, Strängnäs FC, IFK Mariefred, Oranje FK

Premiäromgången

Malmsbäcks IF – Kenty FC 11-2
IFK Nyköping – FC Brandbergen 3-9
IFK Aspudden-Tellus – Falcao FC 7-2

LÄS ÄVEN: Division 1 Norrland

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img