Linköping spräckte nollan – bortaslog Norrköping i derbyt

Fyra matcher och noll poäng. Det var detta facit som både Norrköping FK och KFUM Linköping kom till Mässhallen med när lagen ställdes mot varandra i den femte omgången av SFL.

Publiken som bevittnade derbyt fick se en trevande inledning där bägge lagen försökte ta tag i taktpinnen. Norrköping hade några chanser men gästerna är det hetare laget med flera vassa chanser, de hotar också med omställningar vilket tvingar Malkic i målet till en varning.

Med fem minuter till paus får Linköping matchens farligaste målchans, som räddas av en uppoffrande hemmaspelare i en halvlek som slutade mållös.

LÄS ÄVEN: Nicklas Asp blir assisterande förbundskapten

Den andra halvleken skulle få ett tidigt mål till Linköpings fördel, något som de gör om några minuter senare. Sedan skulle det dröja till mindre än halva halvleken tills bägge lagen gör ett varsitt mål.

Slutskedet skulle bli dramatisk. Norrköping får e frispark vars variant slutar med en ribbträff. Några ögonblick senare hamnar lagen i gruff där Bajraktarevic får rött kort, samt KFUM-tränaren Gama som visas upp på läktaren.

Norrköping tar in en joker med minuten kvar men klarar inte av att förvalta detta utan Linköping går segrande ur derbymatchen med 4-1, efter att ha gjort mål i slutsekunderna.

Norrköping FK–KFUM Linköping 1–4 (0–0)

Målen, Norrköping: Johan Roxström

Målen, Linköping: Karl-Anton Pettersson, Amir Spahic, Adin Pehjin, Mohammed Amiri.

Utvisning, Norköping: Elmir Bajraktarevic.