Han blir ny assisterande förbundskapten: ”En naturlig ledare”

I slutet av september kom nyheten att Lars Ternström lämnar posten som assisterande förbundskapten, för att fokusera allt på sitt uppdrag som ligaansvarig för Svenska Futsalligan.

Nu har en ersättare för Ternström presenterats och det är inte mindre än Nicklas Asp som kommer att åta sig den rollen. Därmed är en lång landskarriär som sträcker till 52 landskamper över.

– Att fortsätta vara en del av landslaget och vara med på den utvecklingsresan som sker just nu känns jättebra. Det känns också bra att Matija såg en klar roll och valde att plocka in mig. Det finns ingen man kan lära sig mer futsal av i Sverige än Matija Dulvat och det ska bli spännande att få chansen att bilda team med honom, säger Nicklas Asp till förbundets hemsida, och fortsätter:

MISSA INTE: Dags för världens största turnering

– Jag vet både hur organisationen och landslagssamlingarna fungerar eftersom jag varit med förut. På det sättet är jag ingen ny person. Jag hoppas kunna tillföra saker som jag gjorde som spelare, fast på en annan nivå.

På samma hemsida berättar förbundskaptenen Matija Dulvat att valet av Asp inte var konstigt alls:

– När Lasse Ternström inte kunde fortsätta i landslaget tänkte jag genast att Nicklas Asp skulle bli en logisk efterträdare. Han är en naturlig ledare med stor erfarenhet från landslaget och en symbol för svensk futsal. Med Asp i ledarteamet får vi en person med stor karisma och jag vet att han kommer att bli en bra tränare. Jag uppskattar honom som person och beundrar hans inställning.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img