Dubbla hattrickskyttar i Torslandas målkalas

Under lördagen möttes två pressade lag i Halmstad Arena. Halmstads BK, som inför matchen ännu inte vunnit i år, och Torslanda IK som stod på en seger. Torslanda kom dock ifrån en seger senast mot Strängnäs och var ute efter sin andra raka. En som bidrog till denna vinst var Victor Edvardsen som gjorde hattrick, och han skulle ha en bra dag på jobbet även idag.

Efter en trevande inledning tog Torslanda ledningen genom William Lännholm i den fjärde minuten. Torslanda hade bud på mer, men istället kvitterade Halmstad efter ett kanonavslut av Besart Zeqiri i det första krysset. 

Halmstads glädje blev dock kortvarig, då Andréas Haglund omgående gjorde 1-2 till Torslanda. Efter detta följde en intensiv period där Halmstad vände till 3-2 (mål av Daniel Radovanovic och självmål), innan Torslanda kvitterade till 3-3 (Victor Edvardsen), vilket var resultatet i halvtid.

LÄS ÄVEN: Han blir ny assisterande förbundskapten

Den andra halvleken inleddes i samma rasande fart, och Halmstad borde ha tagit ledningen omgående. Istället sprang Torslanda iväg till 3-6 (mål av Patrik Falk, Andréas Haglund och Victor Edvardsen), innan Haglund även läckert lyfte in 3-7 och blev hattrickskytt.

Halmstad gjorde vad de kunde, fick in 4-7 (Besart Zeqiri) och genomförde ett målvaktsbyte (in med Reza Jafari). När inte detta hjälpte tog de ut sin målvakt med tre minuter kvar. Detta resulterade i ett Victor Edvardsen kunde bli hattrickskytt för andra matchen i rad och Torslanda kunde gå upp till 4-8.

Daniel Radovanovic avslutade efter detta ett drömanfall fram till 5-8, men närmre än så kom inte Halmstad. Torslanda tog sin andra raka seger, och har under dessa två matcher gjort 17 mål. Halmstad får leta vidare efter sin första seger i SFL.  

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Halmstads BK – Torslanda IK 5-8 (3-3)

Målen Halmstad: Besart Zeqiri (2), Daniel Radovanovic (2) och självmål

Målen Torslanda: Andréas Haglund (3), Victor Edvardsen (3), William Lännholm och Patrik Falk

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img