Ny seger för Skoftebyn – som hänger med i toppen

Under lördagen tog obesegrade Borås AIK emot Skoftebyns IF hemma i Boråshallen. Borås hade veckan innan besegrat IFK Uddevalla medans Skoftebyn hade tagit en skön seger mot Norrköping.

Första halvan av halvleken skulle visa vara en mållös sådan där Borås bland annat tvingar gästerna till att ta flera frisparkar.

Tio minuter in i halvleken kan Islam ge sitt lag ledningen till publikens glädje, och hans lagkamrat Forsberg gör några minuter senare 2-0.

Gästerna från Trollhättan skulle dock inte ge sig utan kunde från fyra minuter till paus reducera och kvittera inom loppet av en minut. Nashabat är även nära att få in ett ledningsmål i slutminuterna efter att ha utnyttjat en kontring där han chippar över målvakten, men bollen letar sig utanför.

LÄS ÄVEN: Linköping tog efterlängtad seger

Den andra halvlekens inledning skulle vara lika målsnål som inledningen i första halvleken, dock skapar Skoftebyn flera chanser som inte vill in.

Med åtta minuter kvar av matchen skulle målskytten Angelo Vega få lämna planen efter att ha åkt på en skada.

Skoftebyn skulle med tre minuter kvar av matchen ta ledningen för första gången i matchen efter att Andersson utnyttjat ett Boråsmisstag.

Borås tar därefter in en joker för att jaga kvittering, men Skoftebyn tvingar tillbaka målvakten i mål. En hörna resulterar i 4-2 och direkt efter kan Sterner slå in bollen i tomt mål.

Segern för Skoftebyn var mycket välkommen då klubben vill vara med i toppen. De tre poängen gör att de nu har 10 poäng i SFL och två poäng bakom Borås AIK.

Borås AIK – Skoftebyns IF 2-5(2-2)

Målen, Borås: Ronie Islam, Lukas Forsberg,

Målen, Skoftebyn: Angelo Vega, Krister Andersson 2, Jihad Nashabat, Arvid Sterner