Legiec favorit till kvällens pris: ”Varit bra länge”

Under måndagskvällen samlas Sveriges fotbollselit i Globen för att prisas för sina insatser för svensk fotboll under 2018. Som Futsalmagasinet tidigare skrivit om kommer även futsalspelare för första gången någonsin att prisas. Tidigare har de ”bara” varit på plats som gäster.

Två pris kommer att delas ut. Ett till bästa herrspelare och ett till bästa damspelare.

LÄS OCKSÅ: Nacka vann knappt mot formsvagt Blåvitt

En av favoriterna till att ta hem herrarnas pris är meste landslagsmannen Kristian Legiec, som även visat på en riktigt bra form i år med ett aktivt målskytte i såväl klubblag som landslag.

– Jag har varit bra länge, bland de bästa i Sverige men har ingen aning hur de tänker. Vi har många bra spelare, säger Legiec till tidningen Bohusläningen.

Bland övriga som han tycker förtjänar priset rabblar han upp Petrit Zhubi, Mathias Etéus, Albert Hiseni, samt målvakterna Robin Armandt, Marcus Gerd och Christopher Solberg.

Kristian Legiec har gjort mycket för svensk futsal och ses av många som en värdig vinnare av priset, men det är i tuff konkurrens.

– Det är svårt men om jag får säga mitt så tar jag alltid ut mig själv. Varför skulle jag inte kunna se mig som vinnare?

31-åringen ser sig till viss del som favorit till att ta hem priset.

– På sätt och vis gör jag det. Jag vann både SM-guld och spelade i Champions league även om den sista matchen (förlust mot Mostar från Bosnien) grämer mig fortfarande.

Fotbollsgalan sänds i TV4 med start klockan 20.00 ikväll, måndag. Programledare är Rickard Olsson och Frida Nordstrand.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img