”Var vi står avgörs mot IFK Uddevalla”

0
ÖSK Futsal. Foto: Ted Malm

Under onsdagskvällen spelas en på många sätt sevärd match i Nya Idrottshuset i Örebro. Hemmalaget ÖSK Futsal tar emot regerande svenska mästaren IFK Uddevalla Futsal i säsongens första TV-sända match.

Sändningen startar 19.00 och matchen drar igång 19.15, och du ser den via Eurosport 1 eller Eurosport player.

För Alen Rastoder, en av nyckelspelarna i årets ÖSK, är matchen mer än stor runtomkring. För hans och lagets del betyder den mycket inför fortsättningen.

– Var vi står avgörs lite nu. Blir det vinst eller ett kryss så vet vi att vi står oss bra. Blir det förlust vet vi att vi har en bit kvar. Men vi känner ingen press, det är Uddevalla som gått ut och sagt att de ska ta guld i år, säger Rastoder till klubbens hemsida.

Senast Rastoder mötte IFK Uddevalla var i fjolårets SM-final. Då spelade han för konkurrenten Örebro FC.

–  Det här är min fjärde säsong nu (som futsalspelare). Jag har spelat i Spartak, sedan i ÖSK, sedan i Örebro FC och nu är jag tillbaka. Så jag har gjort den där förbjudna flytten några gånger, men det har gått bra.

LÄS OCKSÅ: Exklusiv intervju med Örebro FC:s nya huvudtränare

I år blev det alltså en återkomst till ÖSK, och förutom att få spela med brorsan Amel lockade satsningen från klubbens sida.

– Det jag tycker att klubben gjort fantastiskt bra är att man fokuserat på en tunn trupp med bara futsalspelare. Det har gjort att nivån på träningarna höjts när alla är där varje gång och alla lär känna varandra. Nu kan vi utvecklas snabbare och nå toppen. I ÖFC var vi 25-30 spelare förra året där en del var fotbollsspelare och så ser det ut i många andra klubbar. Tittar man internationellt ligger de också på 13-15 spelare och alla satsar helt på futsal, säger Alen och fortsätter:

– Att klubben fick till det här var en stor anledning till att gå över till ÖSK. Sedan har klubben blivit bättre på allt runt omkring och blivit mer professionell.

Matchen avslutar omgång 5, och de både ÖSK och Uddevalla står just nu på nio poäng. Seger skulle innebära häng på toppen för de båda lagen.

– Vi har en god taktisk plan och det är viktigt att alla följer den. Börjar någon göra något annat kommer de ställa om och sätta ett par baljor och sedan är matchen stängd, så det blir viktigt att alla följer matchplanen. Vi har också en väldigt god löpförmåga i laget så vi behöver använda den och jobba stenhårt.


MISSA INGENTING VIKTIGT – LADDA NED FUTSALMAGASINETS APP!

HÄR HITTAR DU DEN PÅ APPSTORE

HÄR HITTAR DU DEN PÅ GOOGLE PLAY