EXKLUSIVT: Han är ÖFC:s nya tränare: ”Måste skapa disciplin här”

Örebro Futsal Club tog sig i fjol till en imponerande finalplats. Väl där föll man tungt mot IFK Uddevalla Futsal, men säsongen som helhet var en lyckosam sådan.

Då var det med en tränartrio vid rodret. Leif Järnkvist, Pontus Eriksson och spelande Christoffer Skoog. En lösning man kände var temporär, och till den här säsongen ville de ha en huvudtränare. Något Christoffer Skoog berättade om i vårt inför säsongen-reportage med klubben. Då avslöjade han även att en ny tränare var klar.

Sedan har det varit helt tyst. Men på ÖFC:s bänk har ett nytt ansikte dykt upp, och vi träffade denna mystiska man. Örebros nya huvudtränare är Rey Kurbasevic, 29.

– Jag kommer från Montenegro, Kosovo, och har bott i Örebro i snart ett år. Jag är väldigt lycklig över att vara här, och är lycklig över att lära mig mer om svensk futsal. Det är en ynnest att jobba med en så här bra grupp spelare, och nu har vi fem raka segrar. Så jag är väldigt glad, säger Kurbasevic till Futsalmagasinet.

LÄS OCKSÅ: Hetsigt när ÖFC besegrade Bajen

När och hur tog ÖFC kontakt med dig?

– När jag har coachat olika lag runt Örebro i fotboll har jag träffat en massa människor. En kille föreslog det här och jag och ÖFC satte oss ned och diskuterade kring hur vi tänkte futsal för att se om vi tänkte lika. Jag gillade hur ÖFC la fram det och att de är redo för de stora utmaningarna.

Kurbasevic har erfarenhet från futsal från sitt hemland, men sedan han kom till Sverige har han enbart sett futsal från sidan.

– Jag har spelat i mitt hemland under tre år, men spelade egentligen mer utomhus än inomhus. Men efter en skada och en flytt till andra sidan staden jag bodde i började jag spela futsal på riktigt. Det är därifrån jag fastnade för det.

Han fortsätter:

– När jag kom till Sverige kollade jag just på ÖFC en hel del faktiskt. Det är väldigt intressant faktiskt, jag pratade med min fru om det häromdagen att då i början kollade jag på ÖFC och nu jobbar jag med dem, säger han och utvecklar:

– Jag älskar att kolla på futsal och kollade som sagt en del på ÖFC, så jag hade ganska bra koll på dem utifrån sett. Men det är en helt annan sak att jobba med det på riktigt.

Hur är det att arbeta med ett av Sveriges bästa lag?

– Jag är överlycklig över att vara en del av den svenska futsalen och jag hör väldigt mycket gott om den svenska ligan, och att svensk futsal kommer ta sig till toppen i Europa. Därför känns det väldigt bra att vara en del av det och det är viktigt att vi alla i Sverige tillsammans jobbar för att även bli bra i Europa.

MISSA INTE: Säsongens första TV-sända match går i Örebro

Han är visserligen ganska färsk inom rollen som futsaltränare, men han har minst sagt experter till sin hjälp för att få stöttning. 

– Jag har bra kontakt med Matija Dulvat och en del kontakt med bekanta tränare från Bosnien och alla hjälper mig väldigt mycket från distans. Jag ska fortsätta utvecklas med deras hjälp.

Vad är dina planer för Örebro FC?

– Mina idéer med Örebro är väl att vi måste få vårt spel att bli mycket snabbare till att börja med. Därför måste jag först och främst få ihop den här gruppen riktigt bra och skapa disciplin. Att man ska ta sporten och alla träningar väldigt seriöst, att man alltid är på plats. När det är på plats och vi har en riktigt stark och samspelt grupp kan vi börja med den taktiska biten.

Nästa match för Örebro FC i SFL är på söndag. Då ställs man mot IFK Göteborg Futsal hemma i Gamla Idrottshuset.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img