Haidar Bejan inför fredagens stormöte: ”Ska bjuda publiken på show”

Haidar Bejan var ett av Skoftebyns IF:s nyförvärv inför årets säsong. En spelare som spås en ljus framtid med tanke på sin ålder (född 1995), samtidigt som han har några säsonger i SFL bakom sig.

Haidar Bejan började sin karriär i Göteborgs FC, som är nuvarande IFK Göteborg. Lars Tenström agerade som coach för laget och det var en person Haidar beundrade väldigt mycket. Under den första och andra säsongen med laget blev det en hel del bänknötande. Ternström såg dock Bejans potential, men var noga med att han skulle förstå hur den taktiska delen fungerar innan han får chansen på riktigt.

LÄS OCKSÅ: Här är SFL-lagen som varit bäst defensivt i år

Spelaren växte in i futsalen mer och mer och blev en tongivande spelare som var med när IFK Göteborg vann SM-guld. Året därpå spelade de Champions League-kval där de kunde bli historiska i svensk futsal. De var nämligen en sekund ifrån att ta sig vidare från Main round.

– Det var det värsta jag upplevt, berättar Haidar Bejan.

Efter fyra säsonger i den blåvita dressen så blev det en misslyckad sejour hos rivalerna Gais Futsal. Man åkte ur SFL och Bejan skadade knät i supermatchen mot just IFK Göteborg.

När spelaren var tillbaka från sin skada var han klubblös då han valt att lämna Gais. En återkomst i Blåvitt var på tal, men Skoftebyns stjärna Angelo Vega lockade över Bejan och förutsättningarna att lyckas där var över förväntan.

Han berättar att han verkligen hittat rätt och stortrivs i föreningen med alla människor runt omkring som har ett hjärta av guld,

– Det är verkligen som en familj, berättar han.

En sak som har underlättat för 23-åringen är att han inte är ensam om att vara nyförvärv i klubben. Han spelar med sin förre lagkamrat Jihad Nashabat (Gais) och Patrik Burda från Blåvitt som han kommer väldigt bra överens med.

– Vi har en bra kemi ihop och det blir extra kul att spela futsal med just de två i samma lag som en själv.

Skoftebyns IF har börjat årets SFL-säsong väldigt bra. Laget vill vara med i toppen och vinna SM-guld.

– Det är lite kaxigt sagt, men det är något vi verkligen vill.

LÄS ÄVEN: Hyllningen till prisade spelaren: ”Bäst i Europa”

Nordic Cup närmar sig för det svenska landslaget och Haidar har siktet inställt på att komma med i truppen. Just landslaget är en av anledningarna varför han spelar futsal. Dit vill han.

Under fredagskvällen väntar ännu en tuff uppgift för Skoftebyn som tar emot regerande mästaren IFK Uddevalla Futsal. Haidar hoppas och tror på att publiksiffran kommer vara över 1000.

Skoftebyns start har som sagt varit bra, och senast bortaslog de formstarka Borås.

– Lagmoralen i laget är sjukt bra, det känns som en familj. Alla kämpar för varandra. Från tränare till spelare, materialare och folket runt omkring föreningen. 

Är det press från supportrarna inför matcherna?  

 – Nej inget man känner av, det var ingen som förväntade sig att vi skulle vinna förra matchen borta mot ett obesegrat Borås till exempel. Dock är förväntningarna på laget höga för i staden Trollhättan är futsal ett stort intresse. 

 Hur ska ni besegra de regerande mästarna på fredag?

 – Tro på det vi gör och göra det vi tränat på och kämpa för varann i alla lägen. 

Angelo Vega är som bekant borta resten av säsongen på grund av sin skada, då han drog hälsenan borta mot Borås.  

 – Det är väldigt synd, han tillför mycket rutin i laget och är en mycket bra futsalspelare så det är ett stort avbräck. Han gör det där lilla extra med sin spetskvalité, ”Mr. Futsal”. Vi tror på vår trupp, den är bred och det är många som vill visa framfötterna. 

Kvällens motståndare är alltid ett tufft motstånd med flera skickliga spelare. Uddevallas nummer 90, Kristian Legiec, vann priset som årets bästa futsalspelare under fotbollsgalan i måndags. I veckan var han glödhet borta mot ÖSK.

 Hur ska ni göra för att stoppa Legiec?  

 – Vi ska bjuda publiken på show och aldrig tappa fokus och göra det vi ska göra. Gör vi det så kommer allt falla på plats. Men frågan är snarare hur Legiec ska stoppa mig, avslutar Haidar skämtsamt.  

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img