Målrik match när Djurgården kryssade mot ÖSK Futsal

På fredagskvällen spelades det två matcher i omgång 6 i SFL. Kvällen inleddes med ett västderby mellan IFK Uddevalla och Skoftebyns IF. Den avslutades sedan med ett möte mellan två mittenlag i tabellen, där Djurgårdens IF tog emot ÖSK Futsal hemma i Eriksdalshallen.

Publiken som hade kryddat kvällen med denna match skulle få se en relativt tam inledning där de giftiga chanserna och intensiteten lyste med frånvaron.

I matchminut 13 skulle matchen gå in i en ny fas och en målkavalkad där fem mål producerades inom loppet av 4,30 minuter. Djurgården tog ledningen, ÖSK kvitterade innan Djurgården återigen tog ledningen.

De hade också chansen på 3-1 men målvirket skulle vara ÖSK:s vän denna gång. Istället är det dem som kvitterar genom Masic och sedan är det Kuhi som ger sitt lag ledningen för första gången i matchen.

LÄS ÄVEN: Här är laget som släpper in minst mål i SFL

Den andra halvleken hade ett intensiv start där Rastoder bland annat tvingades ta ett gult kor. ÖSK försökte styra spelet mot ett organiserat Djurgården.

Djurgården kan sedan förvalta en omställning som resulterar i en kvittering, men precis som tidigare svarar gästerna med en replik. Masic stod för sitt mål för kvällen.

Matchen går in i ett böljande spel med hårda dueller. Lindgren Zachrison skulle även han hamna i målprotokollet, ungefär två minuter efter Masics mål.

Med knappt fem minuter kvar av matchen hade hemmalaget ett ypperligt tillfälle till att ta ledningen på nytt. En omställning med Younes i spetsen resulterade i öppet mål, pass och sedan ett mindre bra avslut till deras förtret.

Den svängiga upplösningen bjöd dock inte på fler mål i en målrik match som slutade 4-4. För Djurgårdens del innebar poängen att en två matcher lång förlustsvit bröts.

SFL

Djurgårdens IF – Örebro SK Futsal 4-4(2-3)

Målen, Djurgården: Daniel Amaresh 2, Jesper Sommensjö, Daniel Lindgren Zachrisson,

Målen, ÖSK: Självmål, Almin Masic 2, Dana Kuhi,