Haglund avgjorde mot serieledaren: ”Visar att vi kan slå alla”

På förhand var det inte mycket som talade för en Torslanda-seger under lördagskvällen när suveräna Nacka Juniors var på besök. Inte gjorde ett tidigt 0–3-underläge saken bättre heller.

LÄS VIDARE: Torslanda vann galen match mot Nacka

Men Torslanda jobbade sig in i matchen och kunde till slut vända och vinna med 6–5. Trotjänaren Andreas Haglund blev hjälte med det vinnande målet i den sista minuten.

– Det är de goaste segrarna det här. Jag vinner ju mycket hellre genom att avgöra i sista minuten än att vinna en match med 7–0. Det är gött, helt enkelt, säger matchhjälten.

– Det är så här en futsalmatch ska vara. Lite grinig och högt tempo där alla smäller på. Eller lite grinig, mycket grinig snarare. Men jag gillar det, och det gillar vi allihopa i vårt lag. Grinig, tuff men underhållande futsal.

Torslanda har fått upp farten rejält. Efter en tung inledning har nu tre raka segrar bärgats.

– Nu har vi flytet med oss, innan hade vi det inte med tre raka uddamålsförluster, men nu har vi det med oss istället och tre raka vinster. Nu visar vi igen att vi är att räkna med, och det är vi varje år. Hoppas nu bara att vi får hålla oss skadefria, då kommer vi vara med där uppe i toppen.

Hur mycket betyder en seger mot serieledaren för självförtroendet?

– Det gör väldigt mycket för självförtroendet, det visar att vi kan slå alla. Så vi drar till Uddevalla på onsdag med självförtroende, och det behöver vi för att vinna där. 

Varför slår ni Nacka?

– Mentaliteten, ingen ger upp oavsett utgångsläge. Så har det alltid varit i det här laget. Vi krigar hela vägen in i det sista. Först ligger vi under med 3–0 och alla tror att det kommer bli en ”one way street”, sedan vänder vi det. Sedan kommer de tillbaka, vilket är starkt av dem. Men så gör vi ytterligare en vändning och visar karaktär. Det får bli huvudordet på vår insats. Karaktär.

Slutskedet var dramatiskt. Först tappade Torslanda sin 5–3-ledning till 5–5 innan Haglund kunde se till att alla tre poäng stannade i Göteborg.

– Det var rätt grinigt överlag i laget och lite darrigt när de kvitterade såklart. Personligen var det mer att jag kände att vi måste ta det lugnt. 5–5 med en minut kvar får vi leva med, så vi inte går bort oss och släpper in ett till. Men istället hade vi flytet med oss och fick göra det sista. Grattis till oss, får man väl säga. Den här gången hade vi marginalerna med oss, och så är det ibland.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img