Norrköping tog säsongens första seger – Roxström femmålsskytt

På söndagskvällen bjöds Eriksdalshallen på ett SFL-möte mellan Hammarby IF som tog emot Norrköping FK. Norrköping som har inlett serien svagt med noll poäng, skulle även inleda matchen mindre bra.

Spahovic skulle få göra matchens två inledande mål till publikens jubel, där det sista målet var en kanon som tog i krysset. Roxström reducerade direkt efter.

Bajen skulle öka på sin ledning flera gånger och trots flera östgötska reduceringar så går de till paus med 3-2 i en chansrik första halvlek, där hemmalaget borde ha ledat med större siffror.

Att bägge lagen dessutom hade dragit på sig fem fouls var vittnade om att det var en tuff halvlek som publiken bevittnade.

LÄS ÄVEN: Örebro FC ny serieledare i SFL

I andra halvlek får Norrköping en smakstart och kvitteringen är ett faktum. Detta mål ger mersmak för Norrköping som försöker lyfta fram sina positioner.

Roxström gör sedan sitt fjärde mål för kvällen, och han skulle få anledning att jubla ännu en gång. Ett utkast från Vester förvaltas väl och det femte målet är ett faktum..

Med ungefär tio minuter kvar av matchen bytte Hammarby in Tolga som målvakt för att utnyttja hans fina fötter i anfallen. Precis som i första halvlek så drar Norrköping även på sig fem fouls med över sju minuter av matchen.

Detta påverkar givetvis och Hammarby har en anstormning mot Norrköpingsmålet, och lyckas med tre minuter kvar få in en reducering vilket skapar en nerv i matchen.

Norrköping lyckas hålla undan vilket bärgar för lagets första seger denna säsong, där Johan Roxströms fem mål bidrog till segern. Molgan Vesters insats i målet bidrog givetvis till att östgötarna får en trevligare resa hem efter matchen.

Hammarby IF – Norrköping FK 5-6(4-3)

Målen, Hammarby: Elvir Spahovic 2, Liridon Makolli 3,

Målen, Norrköping: Johan Roxström 5, Ahmad Sami

LÄS ÄVEN: Här är truppen till Nordic cup