Nyckelspelaren lämnar ÖFC – flyttar hem till Brasilien

0
Foto: David Gerd

Adilson Pereira har varit en artist på planen och lämnat stort avtryck i Örebro Futsal Club. Nu har han dock lämnat sina lagkamrater och flyttat tillbaka till hemlandet Brasilien.

LÄS OCKSÅ: ÖFC upp i serieledning efter nagelbitare mot Blåvitt

Senad Berisha var en av spelarna i ÖFC som kom Pereira väldigt nära, och i matchen mot Blåvitt valde han att hylla sin nära vän under målfirandet. Med fingrarna visade han upp siffran sju, det nummer Pereira bar i ÖFC-tröjan.

– Han kom rätt tidigt till oss under augusti månad och var med i Nordic cup. Redan där kände han att det var lite för tidigt men laget ville ha honom med under Nordic. Nu har han valt att åka hem på grund personliga skäl. Han saknade familjen och att han var här en lång period sen innan, berättar Berisha.

Senad Berisha och Adilson Pereira. Foto: Örebro FC

Berisha tycker att Adilson Pereira lämnar ett stor tomrum efter sig.

– Han var min vän, min bror. Vi var därför varandra varje dag. Vi hjälpte varandra med allt. Jag saknar honom men samtidigt så respekterar jag och laget hans beslut. Han är en fantastiskt person och oerhört grym spelare. Jag önskar honom all lycka i framtiden och hoppas en fin dag att vi spelar tillsammans igen, avslutar han.

Ronny ”Pilen” Pettersson, general manager i ÖFC kommenterar följande för NA kring flytten:

– Adilson kom inte till Sverige för att spela futsal, utan sökte sig till vår klubb när han hade varit här ett tag. Sedan har han spelat med oss, men anledningen till att han varit här har varit för att söka jobb och lära sig språket och så vidare. Men nu valde han att åka tillbaka, och det är naturligtvis jättetråkigt. Han mådde inte riktigt bra och ville absolut hem till familjen. 

Han fortsätter:

– Vi har fortsatt kontakt, och om han vill komma tillbaka har vi våra dörrar öppna.