Efter storskrällen – Svärtinge kryssade

I slutet av förra veckan stod Svärtinge SK för en av de största skrällarna någonsin i futsal-Sverige, när de besegrade Falcao FC med 6-4. Detta var mästarinnornas tredje förlust någonsin och den första förlusten sedan februari 2017.

På onsdagskvällen var Svärtinge tillbaka på planen och denna gång stod KFUM Linköping för motståndet.

Linköping som vid tillfället var nästjumbo i serien var det lag som överraskande nog tog ledningen redan efter en minut. De skulle också öka på ledningen vid två tillfällen innan hemmalaget slutligen kunde gå till paus med ett likaläge.

MISSA INTE: Interjvu med Nacka-tränaren Eldin Kozica

I den andra halvleken var det Svärtinge som öppnade bäst med två mål inom loppet av tre minuter. Linköping skulle sedan reducera och kvittera med halva halvleken kvar. Detta skulle till slut bli slutresultatet för lagen.

För Linköpings del innebär poängen att de klättrar en placering men de har två matcher mer spelade än lagen under de.

För Svärtinges del betyder poängen att de fortfarande är serieledare med två poäng ner till Falcao FC som har en match mindre spelad.

RFL Östra Götaland

Svärtinge SK – KFUM Linköping 5-5 (3-3)

Målen, Svärtinge: Filippa Sjögren 2, Alicia Drott, Beatrice Norén, Victoria Lind

Målen, Linköping: Ebba Eriksson 2, Maria Nilsson, Matilda Odnell, Cecilia Björk