SKRÄLLEN: Mästarinnorna föll mot Svärtinge

0

På söndagseftermiddagen spelades det seriefinal i RFL Östra Götaland mellan de regerande svenska mästarinnorna Falcao FC och förra säsongens jumbolag i serien Svärtinge SK.

Falcao hade inför matchen inte förlorat en enda match sedan SM-semifinalen mot Lindahl FF säsongen 2016/17. Totalt hade de endast två förluster i bagaget.

Man var också van vid att vinna stort och ha en dominans – men denna gång skulle det bli annorlunda.

Precis som vanligt var det dock mästarinnorna som inledde målskyttet efter några minuter, och det var också de som gick till paus med det betydligt ovanligare halvtidsresultatet 2-1. För att statuera ett exempel hade Falcao inför den här matchen gjort 53 mål på tre omgångar.

LÄS ÄVEN: Norrköping tog säsongens första seger

I den andra halvlekens inledning chockar hemmalaget med att inte bara kvittera utan även göra ytterligare två mål, allt detta på de sex inledande minuterna.

Falcao får in reduceringar två gånger men Svärtinge svarar varje gång med att själv göra mål varav det sista målet kom efter ett misslyckat jokerspel från Falcao.

Segern innebär inte bara att Svärtinge SK går upp som ny serieledare, utan även att de har också stått för en bedrift som endast en klubb i Sverige tidigare har lyckats med. Att besegra Falcao.

Matchfakta

RFL östra Götaland

Svärtinge SK–Falcao FC 6–4 (1–2)

Målen, Svärtinge: Filippa Sjögren 3, Emilia Stjerna 2, Beatrice Norén

Målen, Falcao: Nazanin Vaseghanah 3, Sarah Fredriksson

LÄS ÄVEN: Örebro ny serieledare i SFL