Händelserik tillställning när Djurgården slog Blåvitt

0
Foto: Krister Melin

Djurgårdens IF FF besökte Göteborg under helgen då möten med både Torslanda IK och IFK Göteborg Futsal skulle avverkas. Torslanda besegrades under gårdagen med 1–4. Under söndagen skulle man möta ett IFK Göteborg som var på jakt efter första vinsten för säsongen.

Matchen började i ett högt tempo. Jumbolaget IFK Göteborg ägde bollinnehavet och skapade massvis med målchanser i den första halvleken medan mittenplacerade Djurgården hade farliga omställningar och skapade färre målchanser. Men det till trots var alla lägen farliga och de var effektiva framför mål. Efter tre minuters spel är det Djurgården som tar ledningen i matchen på en snabb omställning genom nummer 16, Patrick Eriksson.  

Blåvitt spelar kontrollerat och kommer igenom Djurgårdens försvar flera gånger men bollen vill inte in. I mitten på den första halvleken så kommer det en lång boll mot Noori i hemmalagets mål, han bröstar ut bollen mot en fristående Djurgården-spelare som skjuter mot mål men Joakim Raisi räddar bollen på mållinjen.

Nima Kadivar avlossar mycket skott i den första halvleken. Blåvitts höga press gör det svårt för Djurgården att kunna föra ett ordentligt spel. Bortalaget utökar istället ledningen genom ett fint väggspel i slutet på första halvlek. Målskytten som gör 0–2 är Daniel Zachrisson. IFK Göteborg fortsätter att mata på och till slut kommer reduceringen när Simon Chekroun skottfintar med sin vassa vänsterfot och skjuter upp den i krysset med den andra foten.

Chekroun är mannen som även ligger bakom kvitteringsmålet när han håller i bollen på ett bra sätt och spelar Nima Kadivar som frispelar Jesper Nilsson som sätter dit 2-2. Med elva sekunder kvar av första halvlek tar Djurgården en timeout och under de sekunderna skapar man fem (!) stycken målchanser. Halvtidsresultatet skrivs till 2–2 – ett rättvist resultat.

Andra halvkek har precis startat när Djurgården tar ledningen igen och Patrick Eriksson gör sitt andra mål för dagen. Det är en jämn match där det skapas heta målchanser för båda lagen. Blåvitt går framåt som resulterar till att man tappar mycket kraft bakåt. Noori står för en hel del vassa räddningar som håller kvar sitt IFK Göteborg kvar i matchen. Det är heta känslor och mycket hets under den andra halvleken där det delas ut en hel del gula kort. I mitten på den andra halvleken kommer kvitteringen för Blåvitt till 3–3 genom Anton Lundqvist.

Hemmalaget drar på sig fem frisparkar med några minuter kvar av matchen. Djurgården går upp i ledning genom Jesper Sommensjö. Blåvitt tar timeout och kör därefter jokerspel med Bryan Johansson i väst. Hemmalaget drar på sig en frispark igen, och det resulterar i en tiometersstraff för Djurgården. Emil Glans placerar in bollen i mål och utökar därmed ledningen till 3–5.

Blåvitt chansspelar mot slutet av matchen och det utnyttjar Djurgården genom att göra 3–6 i tom kasse. Viktor Johansson avslutar målskyttet och fastställer slutresultatet. Djurgården kan vara mer än nöjda som åker hem till huvudstaden med sex poäng från Göteborg denna helg.

Matchfakta 

SFL 

IFK Göteborg Futsal – Djurgårdens IF FF 3–7 (2–2) 

Målskyttar, IFK:  Simon Chekroun, Jesper Nilsson, Anton Lundqvist

Målskyttar, DIF: Patrick Eriksson 2, Daniel Zachrison , Jesper Sommensjö, Rami Younes, Viktor Johansson, Emil Glans