IFK Åkullsjön tog femte raka segern

IFK Åkullsjön från Robertsfors fortsätter att skörda framgångar i RFL Norra Norrland. Under lördagen ställdes de mot tabelltrean Skellefteå FF och första halvleken skulle vittna om att detta var ett toppmöte i serien.

Lagen gick till paus med 3-2 till Åkullsjöns fördel, där det stod 1-1 redan efter tre minuter.

LÄS ÄVEN: Djurgårdens IF bortaslog Torslanda IK

I den andra halvleken släppte gästerna på handbromsen och drog ifrån till 6-2 efter de sju inledande minuterna. Skellefteå får i slutminuten in ett tröstmål som även fastställer slutresultatet i matchen.

Segern i sig är IFK Åkullsjöns femte raka och de leder också serien med sex poäng ner till Kågedalens AIF, och detta med halva spelschemat kvar.

RFL Norra Norrland

Skellefteå FF – IFK Åkullsjön 3–6 (2–3)

Målen, Åkullsjön: Carolina Sundh 2. Johanna Pettersson 2, Katharina Pärsson, Moa Lindberg