”EDF tar stort avstånd från denna händelse – oacceptabelt”

0

I fredags kunde Futsalmagasinet rapportera om en domare som misshandlats efter en match i en svensk division 2-serie i futsal. Domaren ska ha tagit emot sparkar mot huvudet efter matchen utanför hallen.

LÄS MER OM HÄNDELSEN: Domare misshandlad – fick sparkar mot huvudet

Fredric Nilholt, som till vardags dömer futsal i SFL, är ordförande i Elitdomarklubben i futsal och säger följande om det fruktansvärda som inträffat:

– Elitdomarklubben i futsal (EDF) tar stort avstånd från denna händelse. Kan inte uttala mig vad som hänt i detta specifika fall men det är under alla omständigheter oacceptabelt. Våld & racism är inget som skall eller får förekomma på eller utanför planen. Det är allas ansvar som är i futsalfamiljen; såväl media, intresseföreningar, förbund, distrikt, förening, ledare, spelare som domare, säger han till Futsalmagasinet.

Händelsen är polisanmäld, och Nilholt ser mycket allvarligt på situationen.

– Klimatet på plan skall vara Fair Play och det sportsliga skall avgöra. Efter match skall vi kunna respektera varandra för våra olika roller. Det råder domarbrist och alla domare har börjat längst ner någon gång. Hela vägen från första match måste vi jobba för Fair Play och ett gott klimat för alla inblandade. Hur skall det annars kunna fungera längre upp? Det är en utbildningsresa för alla från A till Ö. Händelser av denna typ drar inte till sig fler domare utan skrämmer snarare bort dem! Hela sporten drabbas negativt och det gör mig ledsen.