ÖSK självsäkra: ”Vi och alla på läktaren har koll på hur de spelar”

Under onsdagskvällen är det dags för årets första stekheta Örebroderby. Fjolårets finalist Örebro FC tar emot Örebro SK i Gamla Idrottshuset, som i vanliga fall är båda lagens hemmaplan.

Alen Rastoder i ”gästande” ÖSK Futsal vet hur det är att spela en sådan speciell derbymatch. Han har nämligen gjort det från båda sidor. I fjol bytte han från just ÖSK till ÖFC, innan han i år tog klivet tillbaka till ÖSK. Matchen blir därmed av speciell karaktär, då fjolårets lagkamrater står på andra sidan.

– Det känns lite konstigt, men ändå inte, eftersom jag har mött ÖFC tidigare när jag var i ÖSK. Sedan har jag fortfarande god kontakt med många spelare och även ledningen när man ses. Det har aldrig varit några ”hard feelings” mellan oss. ÖFC är ett bra gäng som tagit hand om mig på allra bästa sätt, så all respekt till grabbarna och ledningen, säger han till SFL:s officiella hemsida.

När Örebro FC vann i fjol stoltserade de efter matchen i T-shirtar med trycket ”Bäst i stan” på. Så att mycket står på spel i dessa matcher råder det i alla fall inget tvivel om. 

– Ett derby är alltid ett derby. Det ju sådana här matcher alla vill spela så det gäller att bevisa vem som är bäst i stan för klubben och för staden. Förlorar man så får man höra det ett år framåt, och det vill man inte göra.

LÄS OCKSÅ: ÖFC siktar på seger i säsongens första derby

Mycket har hänt i hans ÖSK till den här säsongen där en nästintill helt ny trupp tagit plats. Det tror han är en fördel inför matchen.

– Jag tror att efter x antal derbyn så känner de flesta till varandra bra både på och utanför plan. I detta derby så är det lite annorlunda. Vi känner till ÖFC mer än vad de känner till oss inför mötet. De vet inte riktigt hur vi ställer upp eller hur vi kommer spela. Vi och egentligen alla på läktaren vet dock hur de kommer spela, så de har lite ett och annat att tänka på inför mötet.

Matchen startar 19.10.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img