”Hallon” inför derbyt: ”Ska låta dem smaka på sin egen medicin”

Det är fredag och SFL kliver in i den åttonde omgången. En omgång som inleds med ett riktigt tungviktsmöte, ett stekhett futsalderby väntar i Torslandahallen under kvällen mellan Torslanda IK och IFK Göteborg.

Gästande Blåvitt har haft en riktigt jobbig höst och det har inte alls gått som man hade hoppats på. Man har endast en poäng inspelad och enbart Halmstad är bakom i tabellen. Torslanda har blandat och gett under säsongen och kommer till spel med två raka förluster i ryggen. Laget hittar vi på en nionde plats i tabellen med nio inspelade poäng. 

En som är mycket förväntansfull och och hoppas på att man tar säsongens första tre poäng ikväll är Blåvitts tränare Mattias Röllning-Hallongren.

– Det kommer bli väldigt tufft. Derbyn mot Torslanda är alltid tuffa med mycket känslor inblandade. Vi vet hur de kommer vilja slå oss och vi skall göra allt för att förhindra det. Vi skall kämpa ända in i kaklet. Det får kosta vad det kosta vill ikväll, säger Hallongren och fortsätter att berätta vad som kommer att krävas från deras sida för att vinna kvällens match:

– Det kommer krävas blod, svett och tårar. Men samtidigt som vi springer hela tiden, spelar med ett högt tempo och inte ger Torslanda något gratis. 

LÄS ÄVEN: Speltips inför omgång 8

Hallongren forsätter att berätta om hur man ska hantera Torslandas tuffa sätt att spela futsal på.

– Det är en balansgång. Vi får sätta tufft mot tufft men det är kvalitén som skall avgöra och där skall vi vara bättre. Så genom att vara det bättre laget, göra saker rejält och låta dem smaka på sin egen medicin.

LÄS ÄVEN: Djurgården nollade Hammarby i derbyt 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img