Målskytten om tabelläget: ”Vi är inte oroliga”

Under fredagskvällen spelades årets första Göteborgsderby mellan Torslanda IK och IFK Göteborg. Gästande IFK Göteborg jagade sina första tre poäng inför kvällens match.

Det ville sig dock inte idag heller och det blev varsin poäng för de båda lagen. Det var det första krysset för Torslandas del denna säsong och blott andra poängen för IFK Göteborg som efter åtta omgångar ännu inte har vunnit en match. 

Det var laddat för en fest och publiken i Torslandahallen hördes in i det sista. Publiken fick inte glädjas av något futsalgodis under denna heta derby match då kvalitén på planen inte var på topp. Försvarsspelet var stabilt från båda lagen och det var en mycket hektisk match där det delades ut hela sju stycken gula kort. Matchen blev nervig på slutet när lagens stora pivoter kunde skriva in sig i målprotokollet. Bita Bångens höll ifrån och satte dit ledningsmålet till 2-1. Sedan var det Blåvitts pivot Bryan Johansson som höll ifrån med sin styrka och teknik och kvitterade till 2-2 som blev slutresultatet.  

LÄS MER OM MATCHEN: Bryan Johansson sen poängräddare för Blåvitt

En av målskyttarna i dagens match var Pascal Olsson som gav IFK Göteborg ledningen i matchen till 0-1 genom ett direkt skott från en inspark. Futsalmagasinet tog ett snack med Pascal Olsson efter derbyfajten. 

– Vi tog det ganska lugnt under matchen där vi försökte föra matchen med ett bollinnehav och såra dem när de försökte tjuva bollen. Det gick helt okej men stundtals gick det inte alls bra med vår matchplan. Med tanke på derbyt och de heta känslorna så kan en sån här match bli svajig emellanåt. Det var kul att spela idag i alla fall, säger han. 

Olsson var på hugget i matchen och spelade med stor pondus. Han har under en period varit skadad och under fredagskvällen var han tillbaka på planen. 

– Det kändes riktigt bra faktiskt och jag fick ju även göra ett mål idag vilket var fantastiskt skönt att få göra direkt efter skadefrånvaron.

Blåvitt fick till en hel del skott utifrån från inspark vilket idag resulterade i mål för Pascal Olsson. 

– Det har inte funkat så bra hittills på de insparkarna då vi inte gjort så mycket mål men idag blev det ett, så det var kul att det gav resultat. Det känns bra med de insparkarna så det ska vi fortsätta med. 

Blåvitt jagar fortfarande första vinsten för säsongen. Laget har haft ett tufft spelschema men nu möter man flera lag i den nedre delen av tabellen. Nästa match är hemma mot KFUM Linköping som just nu ligger tredje sist i tabellen.

– Självklart är det väldigt tufft och surt. Vi hoppades ju på att första vinsten skulle komma mot Torslanda men så blev tyvärr inte fallet. Vi kommer att fortsätta kriga på träningarna och ta match efter match så kommer trepoängaren när som helst. 

Är ni oroliga sett till tabelläget?

– Jag tycker inte vi är oroliga. Trots motgångarna just nu så fortsätter vi ändå att gnugga på träningar och matcher. Vi är ett helt nytt lag och det är många som inte har spelat futsal så mycket. Det har dock funkat bra hittills men självklart är det tråkigt att vi inte har fått de tre poängen som vi borde ha haft. Vi är inte negativa och fortsätter att pusha varandra hela tiden.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img