Basberber avslutade med derbyseger: ”Lite vemodigt”

0
Foto: David Gerd

Hammarby besegrade under söndagseftermiddagen Djurgården med 4–2 i årets första derby mellan de två lagen. Det efter att laget lyckades gå från 1–1 till 4–1 på exakt två minuter.

Michel Basberber har bokstavligt talat lett Hammarby sedan starten. Både på och utanför planen. I år är han dock ”bara” spelare och lagkapten. Han var naturligtvis väldigt nöjd med derbysegern – men framför allt lättad.

– Vi behövde verkligen det här. Inte bara för att det står och väger lite i tabellen om man ska ligga i toppen eller botten, utan självklart är det extra mycket prestige efter att ha förlorat båda matcherna mot dem i fjol. Egentligen är det nog en lättnad framför allt, så här efter matchen, säger Basberber till Futsalmagasinet.

Vad tycker du om matchen och er insats?

– Det är ingen jättevacker futsal. Det var väldigt mycket krig och kämpa, väldigt mycket derbykaraktär. Vi kämpade oss till tre poäng idag, och ibland är det så. Speciellt i Eriksdalshallen som inte bjuder upp något finlir med tanke på handbollsklister på golvet och en för liten plan. Då blir det mycket kamp. Det jag är mest nöjd med idag är att vi tar jobbet för varandra hela vägen.

– Det är alltid svårt att möta Djurgården, de är väldigt luriga och backar hem långt och kontrar. Vi sa det inför matchen, att om vi stänger deras kontringsspel och pivotspel så är mycket vunnet.

Det här var Michel Basberbers sista match med Hammarby – för nu. Om bara några dagar väntar tillökning i familjen, och då räcker inte tiden riktigt till.

– Det känns lite vemodigt nu självklart. Nu har det gått relativt bra och man har verkligen kommit igång ordentligt känns det som. Sedan är det egentligen första gången på fyra år som jag gjort en hel försäsong med grabbarna och kommit in i säsongen på bästa sätt. Så lite vemodigt, men samtidigt är det självklart jättekul med tillökning i familjen. Så nu blir det en paus till i alla fall efter årsskiftet så får vi se sedan.

Men att han vill tillbaka råder det inget tvivel om.

– Jag hoppas verkligen kunna komma tillbaka och hjälpa grabbarna med min erfarenhet och rutin.

LÄS OCKSÅ: Därför var inte Djurgårdssupportrar välkomna

1167 blev den officiella publiksiffran, och det var i princip enbart Bajensupportrar. Det skapade bra tryck och drag i hallen, och redan vid inmarschen bjöds det på vackert tifo.

– Det betyder allt att ha dem på plats. Två väldigt jämna lag kliver in till den här matchen, och publikstödet är utan tvekan det som väger över för vår del. Publiken är dt som är den lilla extra drivkraften. Man ser hur vi blir mottagna när vi kommer in, och sedan var de med hela vägen.

Basberber fick dock efter ett målfirande vandra bort och prata med klacken. Det var efter att domarna uppmärksammat att papper kastats in mot Djurgårdens målvakt Christopher Krounis Guerrero.

– Domaren var lite nojig att de kastade in papperstifo mot deras målvakt när vi gjorde mål. Jag sa ungefär att ”nu har vi 4-1, hurra med oss och ge oss ett jävla stöd. Om ni vill kasta tifo vid mål, gör det mot oss”. Sedan att jag inte vill ge Djurgården möjligheten att vinna matchen på grund av att det här ska brytas.

Nu väntar alltså en tids blöjbyte för SFL-profilen Michel Basberber. Men förhoppningsvis ser vi honom åter på planen i den grönvita tröjan inom en snar framtid.