Nyckelspelarna med varsitt hattrick när KFUM pressade mästarna

Redan efter 33 sekunder skulle hemmapubliken i Linköpings sporthall få jubla då Adin Pehilj öppnade målskyttet i matchen mot regerande mästaren IFK Uddevalla.

Linköping låg inför matchen på en av de tre nedflyttningsplatserna i SFL, och en seger mot ett topptippat Uddevalla hade naturligtvis smakat gott.

LÄS OCKSÅ: Bajen rättvis segrare i Stockholmsderbyt

Men när Sveriges bästa futsalspelare, som han nyligen prisades som, spelar i motståndarlaget är det inte mycket att göra. Kristian Legiec kvitterade för Uddevalla två gånger om innan den första halvleken var över. Däremellan hade hemmalagets Asmir Spahic på nytt gett KFUM ledningen i matchen.

Innan Legiec skulle få fullborda sitt hattrick, skulle Uddevalla få fullborda sin vändning. Det såg Fredrik Söderqvist till redan 18 sekunder in i den andra halvleken.

Det tredje målet av Sveriges meste landslagsman kom i minut 27. När sedan även 5–2 kom såg Uddevalla ut att gå mot en säker seger. Men två hemmamål inom loppet av 27 sekunder i den sista minuten gjorde att slutresultatet skrevs till 4–5. Asmir Spahic stod för de två snabba målen, och därmed kunde även han, precis som Kristian Legiec, noteras för ett hattrick.

Matchfakta

SFL

KFUM Linköping–IFK Uddevalla Futsal 4–5 (2–2)

Målen, KFUM: Asmir Spahic 3, Adin Pehilj

Målen, IFK: Kristian Legiec 3, Fredrik Söderqvist, självmål

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img