Nu startar Nordic Cup: ”Vi ska ta hem pokalen”

0

Under tisdagskvällen spelas Sveriges första match i femnationsturneringen Nordic Cup. Värdnationen Danmark står för motståndet.

Fehim Smajlovic, till vardags i IFK Uddevalla Futsal, är en av spelarna i Matija Dulvats trupp. Han ser fram emot matcherna.

– Känslan inför Nordic Cup är bra. Vi har med oss en stark trupp och förväntningarna är att det ska gå bra, sedan får vi se hur långt det räcker. På förhand är Finland favoriter, men alla matcher ska avgöras på planen, säger Smajlovic till svenskfotboll.se.

LÄS OCKSÅ: Delimedjac återigen sent inkallad: ”Känns oklart”

Utöver Danmark kommer man ställas mot Finland, Grönland och Norge i den ordningen från tisdag till lördag. Därmed blir det fyra matcher på fem dagar. 

– Jag tror att det kan vara bra med tätt matchande. Tidigare har vi haft mycket träningar och varit något slitna inför första matchen. Nu är det matcher hela tiden och jag tror att det kommer gå bra. Vi har många spelare i truppen och har möjlighet att rotera på ett annat sätt nu.

VM-kvalet närmar sig för det svenska landslaget, och det här är ytterligare en bra chans för laget att spela ihop sig. 

– Vi gör framsteg för varje samling. Frankrike var var några snäpp före oss, men vi höll jämna steg med Nederländerna. Att ligan är igång och att man är i bättre matchform gör att det kommer bli ännu bättre. Det kommer att gynna landslaget mer. Vi tar kliv i hela tiden och det är viktigt om vi ska kunna haka på de bästa nationerna, säger Smajlovic.

Han fortsätter:

– Det vi utvecklat är att vi tänker mer futsal. Rörelsen på planen och att vi hjälper varandra. Det är mycket taktik i futsal och mycket sitter i huvudet om hur man ska röra sig. Känslan är att vi har ett riktigt futsalspel nu istället för att vi spelar fotboll inomhus. En annan sak vi utvecklat mycket är fasta situationer. Vi visade mot både Frankrike och Nederländerna att vi kan göra mål och försvara oss mot skickliga lag.

Men målet med Nordic Cup den här veckan är inte enbart att spela ihop sig. Givetvis finns det ett stort sug att visa de nordiska grannländerna att man är att räkna med.

– Finland är favoriter, men futsal är ingen sport som avgörs på förhand. Vi går in med inställningen att vinna. Det är ingen här som ställer upp i något bara för att ha roligt. Vi ska göra jobbet och ta hem pokalen till Sverige.

Tisdagskvällens match mot Danmark startar 19.00. Länk till sändning finner du nedan.