Uppgifter: Slutspelet tillbaka i SFL

Sedan starten av Svenska Futsalligan (SFL) har väldigt mycket hänt. Ligan är nu inne på sin femte säsong, och som bekant spelas den i år för första gången som en rak nationell serie. Tidigare har SFL varit uppdelat i två serier, en i norr och en i söder. 

Till i år klev Svensk Elitfotboll, Sef, in i bilden och mycket spännande kom till följd av det. Bland annat en mycket större satsning rent allmänt på ligan och klubbarna, men också på sändningar av alla matcher och livescore. Samtidigt tog Eurosport över sändningsrättigheterna för ligan.

LÄS OCKSÅ: Bajen-profilen tar en paus: ”Lite vemodigt”

Något som däremot försvann mitt bland allt det nya var slutspelet. Slutspelet har funnits sedan starten och har varit en stor stämnings- och publikhöjare för lagen. Men när ligan till i år blev nationell bestämdes det också att den skulle spelas som en rak serie, där den som slutar överst i tabellen vid säsongens slut också är den som vinner SM-guldet.

Slutspelet återvänder

Sedan tidigare står det klart att ligan till nästa säsong kommer bantas från 14 lag (som det är nu) till tolv. Därför är det hela tre nedflyttningsplatser från SFL i år och bara en plats upp.

Det blir dock ett kärt återseende till nästa års säsong. Enligt säkra uppgifter till Futsalmagasinet står det nu helt klart att slutspelet återvänder till SFL. Det ska ha beslutats under ett medlemsmöte mellan Svensk Elitfotboll och representanter från de svenska SFL-klubbarna under onsdagen.

Sef:s ligaansvariga för SFL, Lasse Ternström, har avböjt att kommentera.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img