Klart: Här spelas Champions Leagues första final four

0

Inför den här säsongen ändrades namnet på det vi tidigare kallade för Uefa Futsal Cup. Istället blev namnet av det desto mer slagkraftiga slaget, Uefa Futsal Champions League.

Turneringen fick även en ny logga och design, och IFK Uddevalla Futsal var ett av värdlagen i turneringens första skede tidigare i höstas.

Vår svenska representant tog sig vidare från gruppspelet hemma i Agnebergshallen och spelade Main round på Cypern någon månad senare. Där tog det dock stopp, och enbart förhandsfavoriten Pescara avancerade vidare till Elite round.

Även Elite round har nu avgjorts, och nästa steg är final four. Dit har precis som namnet avslöjar Europas fyra bästa lag tagit sig för att göra upp om den åtråvärda CL-bucklan.

AFC Kairat (Kazakhstan) är ett av lagen som tagit sig dit, och är det lag som kommer stå värd för helgen där två semifinaler, en bronsmatch och en final ska spelas. Övriga lag är FC Barcelona (Spanien), Inter Movistar (Spanien (regerande mästare)) och Sporting CP (Portugal).

Matcherna kommer att spelas i Almaty Arena och kommer gå av stapeln i april. Där spelades även fjolårets upplaga av final four, då under namnet Uefa Futsal Cup.