Svag start sänkte Sverige i Nordic Cup

Tidigare under dagen spelade Sveriges P19-landslag sin första match någonsin och man gjorde det med stil. Man besegrade Finland med 8-1 och när ländernas respektive A-landslag mötte varandra senare på kvällen så ville finnarna självklart ta revansch efter juniorlandslagets förlust.

Finland skulle vara det starkare laget inledningsvis och det var också dem som fick bästa tänkbara start. Man tog ledningen redan efter en halvminut efter ett distansskott från Kytölä som letade sig förbi Armandt i målet.

Några minuter senare utökar Hosio ledningen efter en hörna, och sedan kommer 3–0 efter en omställning.

Sverige tar efter detta en timeout för att bryta mönstret från den tunga starten och man höjde sig förvisso, men det var fortfarande spel åt ett håll där finnarna rullar ut det blågula försvaret.

Finland kan sedan gå till paus med 4–1 där Söderqvist får in en reducering i slutminuten.

LÄS ÄVEN: Här spelas slutspelet i Champions League

I andra halvlek försöker Sverige att pressa högt upp på planen med de finländska spelarna har inga större bekymmer med att spela sig ur situationerna.

Tre minuter in i halvleken ökar Autio på den finska ledningen och det är också dem som mestadels har bollen. Sverige lyckas dock få nån minut i mitten av halvleken där de försöker rulla boll utan större framgång.

Med åtta minuter kvar av matchen tog Sveirge in en joker för att jaga reduceringar, där Fredrik Johnsson agerade joker. Till slut får man in en reducering men det skulle också bli sista målet som nådde målprotokollet i denna match.

Finland vinner därmed med 5–2 efter en fantastisk första halvlek där de inledande matchminuterna satte prägel på matchen. Sverige fick se sin målvakt Robin Armandt skada sig på slutet, och vi får hoppas att det inte är någonting allvarligt.

Nästa match för Sverige är imorgon torsdag klockan 17.00. Då står Grönland för motståndet.

Matchfakta

Nordic Cup, omgång 2

Finland–Sverige 5–2 (4–1)

Målen, Finland: Mikko Kytölä, Mikka Hosio, Antti Tettinen, Jukka Kytölä, Panu Autio

Målen, Sverige: Fredrik Söderqvist, Mattin Najafi

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img