Åk på fotbollsresa – betala senare

0

Artikeln innehåller annonsörinnehåll från Axo Finans.

Drömmer du om att åka på en riktigt mäktig fotbollsresa, eller varför inte en futsalresa? Vill du överraska en kompis, din pappa eller partner med en utlandsresa för att se på fotboll eller futsal, men pengarna kanske inte räcker till? I denna artikel kommer du få tips och råd om hur du kan få en bättre ekonomi, dessutom få råd att åka på din fotbollsresa.

Få översikt över ekonomin

Att få en bra översikt över ekonomin är alltid ett bra första steg i rätt riktning. På det sättet kan du upptäcka vad du spenderar mycket pengar på, var du kan kapa utgifter och hur du kan börja spara.

●   Skriv ut en översikt av ditt kontoutdrag och ta reda på var du använt kortet de senaste månaderna.  

●   Gör upp en lista på olika poster och skriv ner de platserna du varit på som mest.  

●   Lägg ihop totalsumman och ta reda på vilka poster du kan skära ner på.

Många kommer snabbt fram till att de kan spara tusenlappar på att slopa onödiga köp. De allra flesta lägger mycket mer pengar på småsaker än de tror, och genom att få en översikt över onödiga köp är det enkelt att skära ner på utgifterna.

Upprätta ett sparkonto

Upprätta ett konto i internetbanken som är dedikerat till sparande, och avsätt lite pengar varje gång du är inne på internetbanken. Många underskattar effekten av att spara mindre belopp varje månad. Om du kan avsätta 200 eller 2000 kronor spelar ingen roll så länge du sparar. För många kan sparande vara något man behöver träna på. Därför lönar det sig att göra sparandet till en vanesak, på samma sätt som när du ska betala elräkningen.

Bedöm behovet av ett lån

Genom att överväga ett lån med låg ränta till fotbollsresan, kommer du snart kunna ge dig av på resan. På det sättet behöver du inte spara länge för att kunna få råd till det. När du fått en översikt över ekonomin, kan du komma underfund med hur mycket du har råd att betala av på ett lån varje månad. Välj ett lån med låg ränta och med en avbetalningsplan som är anpassad till ditt behov.

Se över gamla skulder  

Många går miste om bra räntor och villkor då de betalar av på så många olika lån och kreditkort samtidigt. Om du är en av dem, kan det rekommenderas att du samlar lån och gamla skulder. På så vis får du samtliga utgifter på de olika lånen och kreditkorten samlade på en faktura, dessutom får du bara ett lån att förhålla dig till.

En låneförmedlare kan hjälpa dig att samla lån och få en lägre ränta. På det sättet kan du minska de månadsutgifter som går till att betala räntor, och samtidigt bli skuldfri snabbare. Då får du råd att åka på den där efterlängtade fotbollsresan.