Ibrahim hattrickhjälte för Nacka Juniors

På fredagskvällen drogs Svenska Futsalligan igång igen efter ett landslagsuppehåll som nyligen har varit. Matchen som fick äran att kicka igång ligan igen var Nacka Juniors FF mot Strängnäs FC.

Publiken som hade hittat till Nacka Bollhall fick se sitt Nacka  styra spelet men det är ett hemmalag som har svårt att få in bollen.

Det skulle dock ta 17 minuter innan matchens första mål kom, men det var Strängnäs som stod för det. Alkoyun drar in ett hårt skott på frispark, men med 48 sekunder till paus kvitterar Ibrahim.

LÄS ÄVEN: Här kommer Sverige att spela VM-kval

I andra halvlek fortsätter Nacka att föra matchen, och efter sex minuter tar man ledningen efter att Ibrahim fått in sitt andra mål för matchen men det skulle inte ta slut där. Samma Ibrahim gör fyra minuter senare hattrick i matchen.

Man går sedan till 4-1, men Cirak får en reducering på straff. Därefter släpper Nacka inte till mycket utan man spelar runt bollen för att förhindra gästerna att ta in en joker, och man är effektiva i det momentet.

I slutminuten lyckas Strängnäs få in sin joker men det resulterar inte i mer än ett anfall på en fast situation.

I och med segern så går Nacka upp som ny serieledare på 22 poäng. Man har dock en match mer spelad än IFK Uddevalla som har 21 poäng i poängkolumnen.

Nacka Juniors FF – Strängnäs FC 4-2(1-1)

Målen, Nacka: Marwan Ibrahim 3, Mosaddiq Zekria

Målen, Strängnäs: Peyman Alkoyun, Adnan Cirak